Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2007 17:41

Хара нагадує про освіту Зварича

Обраний народним депутатом від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Роман Зварич, 53 роки, стверджує, що Верховна Рада шостого скликання розпочне свою роботу не пізніше 15 листопада. Мовляв, за Конституцією перша сесія новообраного парламенту має відкритися за 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів. Роман Зварич вважає, що це не стосується офіційного опублікування цих результатів.

— У Законі про вибори цієї конституційної норми не відтворено, — зазначає Зварич. — Але зрозуміло, що автори Конституції виходили із неможливості затягування початку роботи парламенту після позачергових виборів. Це повинні бути максимально стислі терміни.

Він зауважує, що офіційне оголошення ЦВК результатів виборів уже відбулося. А Вищий адміністративний суд заборонив лише офіційне опублікування.

Натомість 60-річний член Партії регіонів Василь Хара говорить, що відлік 30 днів до початку роботи нового парламенту має починатися від дня опублікування результатів виборів у офіційних виданнях.

— Вы же знаете, что Зварич хоть и был министром юстиции, у него нет высшего образования, — коментує "регіонал". — Поэтому он трактует немножко по-американскому наши законы. Если следовать его логике, то в 2004 году Виктор Янукович должен был стать президентом. А он не стал только из-за того, что не успели напечатать результаты. Это относится и к Верховной Раде.

Хара каже, що Вищий адміністративний суд має ухвалити рішення щодо опублікування результатів виборів до 29 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Хара нагадує про освіту Зварича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути