Ексклюзиви
понеділок, 24 березня 2008 17:11

Генпрокуратура порушила справу проти підлеглих Семенюк

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти службовців Фонду державного майна. 2006 року було відчужено комерційним структурам частину приміщень заводу "Арсенал" площею понад 2 тис. кв. м. А закон їх приватизовувати забороняє.

— Їм так треба Фонд держмайна, що не знають, за що зачепитися, — говорить про це його голова Валентина Семенюк-Самсоненко, 50 років.

Зазначає, що ФДМУ нічого на "Арсеналі" не приватизовував. Зауважує, фонд здав-таки в оренду частину заводських приміщень, але рішення приймали в Національному космічному агентстві, якому й підпорядковується підприємство.

Директор Центру політичних досліджень Український барометр Віктор Небоженко, 54 роки, вважає, що опоненти Семенюк-Самсоненко формують їй кримінальний імідж.

— Щоб відправити у відставку, — пояснює. — Кримінальні справи проти неї — це метод підштовхування, щоб сама звільнилася.

Небоженко говорить, що боротьбу за Фонд держмайна веде уряд. Не маючи там своєї людини Юлія Тимошенко не може виконати планів із приватизації.

Семенюк-Самсоненко вважає: її намагаються звільнити, аби розпродати енергетичні компанії, Турбоатом, Одеський припортовий завод і Укртелеком. А отримані кошти нібито пустять на майбутню президентську виборчу кампанію.

Голову ФДМУ призначає і відправляє у відставку Верховна Рада за поданням президента. 6 лютого цього року Кабмін своєю постановою відсторонив Валентину Семенюк-Самсоненко від керівництва фондом, але президент Віктор Ющенко дію постанови призупинив. Тоді ж Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді призначити "бютівця" Андрія Портнова головою ФДМУ. Однак досі депутати за це не проголосували.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура порушила справу проти підлеглих Семенюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

185

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути