четвер, 27 серпня 2009 07:57

Дві селянки розцілували Тимошенко в щоки

У вівторок прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко прилетіла на Рівненщину проконтролювати ремонт траси Київ—Чоп. Цього дня урочисто відкривали рух ділянкою 27 км. На ремонт пішло 16,8 млн євро, наданих у кредит Європейським банком реконструкції та розвитку.

Біля узбіччя дороги в селі Дубрівка Дубенського району на прем"єрку чекає кількадесят людей. Дехто з селян тримає букети городніх троянд, хтось нарвав польових квітів. Приїжджі ховаються від спеки в садках — за годину обірвали з селянських дерев усі яблука та горіхи.

— Дорога ділить наше село навпіл, — розповідають місцеві жителі. — Хати стоять поряд, і їх трясе від роботи важких машин. Трасу вкривають асфальтобетоном, але узбіччя ще не заасфальтоване, тільки вкрите щебенем. Капітальний ремонт на цій ділянці робить італійська фірма "Тодіні".

Тимошенко запізнюється на півгодини. По приїзді одразу прямує до великого щита з кресленням автотраси. На ній чорний одяг, жодних прикрас. Оглядає натовп і детально розпитує чиновників про ремонт, робітників та будматеріали.

— Я поки їхала, звернула увагу на якість дороги. Добре зробили і в термін, — усміхається прем"єрка до голови "Укравтодору" Вадима Гуржоса. — Як би сьогодні не було важко, ми продовжуємо будувати всі об"єкти Євро-2012 у строк. Думаю, Україна готова до чергового візиту контрольної групи УЄФА.

Тимошенко перерізає стрічку й прямує у натовп — до жінки з плакатом "Автотраса зруйнувала мою хату". Ніна Білоус із Дубрівки скаржиться, що через автошлях псується її дерев"яний будинок. Глава уряду записує номер її телефону та адресу, обіцяє розібратися. Тимошенко миттю обступають селяни. Не дають пройти до чорного "мерседеса".

Дві літні жінки встигають розцілувати прем"єрку в щоки. Охоронці пробують відігнати людей. Кілька селянок пропихаються вперед та голосно розповідають про свої проблеми — просять допомогти з газифікацією, житлом, пенсіями. Кажуть, що бояться кризи, та записують свої адреси.

— Доки я за штурвалом, ніякого дефолту не буде, — заспокоює людей Юлія Тимошенко.

Рівненські чиновники та підрядники приготували у подарунок главі уряду велику картину з бурштину — карту України, але так і не встигають її вручити.

Зараз ви читаєте новину «Дві селянки розцілували Тимошенко в щоки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути