Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 06:45

"Доля президентських виборів — у руках Петра Олексійовича"

– 2013 год. Общество было настроено, что выборы вы­играет любой, кто будет против Виктора Федоровича. Если бы подписал евроинтеграцию — не помогло бы. Что бы он ни делал — проигрывал бы. В его победу никто не верил. Все ожидали, что он должен уйти. Сейчас ситуация до наоборот, — каже народний депутат із "Блоку Петра Порошенка" 57-річний Ігор Гринів в ефірі телеканалу "Прямий" 18 березня. Він — політтехнолог президента Петра Порошенка. Говорить російською.

Президентські вибори мають відбутися у березні 2019-го.

— Не існує рейтингових політиків, які можуть претендувати на лідерську позицію на виборах проти Порошенка. Його рейтинг співмірний із рейтингом Юлії Тимошенко (19% українців готові підтримати на виборах президента лідера "Батьківщини" Тимошенко, 16% — Порошенка. Це дані соціологічної групи "Рейтинг" на грудень 2017-го. — ГПУ). Між ними кілька відсотків різниці. У людей також запитують: "Хто, на вашу думку, буде президентом, незалежно від того, за кого ви будете голосувати?" Щомісяця дедалі більше українців відповідають "Порошенко". Ключове тут — відсутність альтернативи, — продовжує Гринів.

— Доля цих виборів — у руках Петра Олексійовича. Якщо він вирішить іти на другий термін і по повній програмі брати участь у виборах — у нього величезні шанси перемогти.

У суспільстві є величезний негатив до Порошенка. І водночас розуміння, що сьогодні альтернативи йому в Україні немає — для тих завдань, які повинен виконувати глава держави.

Петру Олексійовичу випали випробування: зруйнована економіка, армія. Міжнародне співтовариство не готове було протистояти викликам, які з'явилися 2014 року. Ми за цей час не тільки згуртували світ навколо України, а й зуміли перемогти Росію у великих битвах. Де­які згадують, що Порошенко обіцяв виграти війну за місяць. Він її виграв. У 2014 році "Лугандон" із сепаратистськими рухами програв. Тоді Росія зайшла на Донбас зі своїми військами, зі своєї території стріляла "Градами". Це — вже інша війна.

Зараз ви читаєте новину «"Доля президентських виборів — у руках Петра Олексійовича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути