пʼятниця, 05 лютого 2010 07:46

"Доки в Україні є гарні візажисти, Тимошенко буде в політиці"

Заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони 61-річний Дмитро Видрін розповідає про кандидата в президенти Юлію Тимошенко.

Яку модель країни будуватиме

— Тимошенко не буде диктатором у чистому вигляді, як про це кажуть. Її улюблена роль — посередник. Коли вона очолювала корпорацію "Єдині енергетичні системи", досягла кульмінації в житті й зрозуміла, яка добра місія посередника: береш в одного, віддаєш іншому. А під час передачі забираєш щось собі. Не треба важких схем, багато думати.

Приблизно таку модель вона сповідуватиме як президент. Буде посередником між урядом і парламентом, народом і політичною елітою, різними бізнес-групами. Наприклад, легко посварити Коломойського з Ахметовим чи Ярославського із Суркісом, а тоді виступати між ними розводящою.

Відданість демократичним цінностям

— Важко віднести Тимошенко до демократів, бо той, хто сердиться і підвищує голос на журналіста, ніколи ним не стане. Я бачу, як вона яриться на пресу, коли їй задають незручні запитання, ігнорує їх. А демократія саме і проявляється у ставленні людини до людини.

Призначення на ключові посади

— У Тимошенко будуть легкі, зручні, віддані партнери, які не ставлять багато запитань. Які скромно крастимуть із загальної каси. Це будуть люди з її найближчого оточення. Ті, які пройшли з нею життєвий шлях, як Турчинов, її родичі, близькі.

Вони не ставитимуть багато запитань і скромно крастимуть із загальної каси

Яких реформ очікувати

— По натурі Тимошенко і Янукович не реформатори. Серйозних змін не буде, якщо на це не штовхатимуть обставини або сильні люди. Оскільки на Тимошенко не можна натиснути, то, скоріше за все, реформ не буде.

Стосунки із бізнесом

— Середнього бізнесу як такого не буде. Доведеться розраховуватися за обіцянки, борги, а це можна зробити тільки оббираючи середній бізнес. Він у цілому дає більше, аніж декілька великих олігархів. Та й ті вже навчилися працювати навіть із Тимошенко. У них є інструмент, спокуса для Юлії Володимирівни — телебачення. Вона — це телевізійний феномен, красива картинка. Тимошенко існує, допоки присутня на екрані. Тому ті, в кого є "дзеркальце", житимуть нормально.

Сильна сторона Тимошенко

— Сила характеру.

Політичне майбутнє після програшу цих виборів

— Мене якось запитали, чому мало жінок в українській політиці? Один закордонний політолог сказав на це: оскільки у світі мало добрих візажистів, то мало й жінок у політиці. Доки в Україні є гарні візажисти, Тимошенко буде в політиці.

Зараз ви читаєте новину «"Доки в Україні є гарні візажисти, Тимошенко буде в політиці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути