Ексклюзиви
четвер, 13 березня 2008 17:02

Діти зможуть повісити на дерево Кабмін, парламент і главу держави

  Це заставка дитячої сторінки сайту Кабміну. Якщо вказати курсором на кота, то з’явиться напис: ”Привіт! Я вчений кіт! Здобуваю знання постійно і не відволікаюсь на дрібниці. Пропоную тобі розпочати ознайомлення з Кабінетом Міністрів України”
Це заставка дитячої сторінки сайту Кабміну. Якщо вказати курсором на кота, то з’явиться напис: ”Привіт! Я вчений кіт! Здобуваю знання постійно і не відволікаюсь на дрібниці. Пропоную тобі розпочати ознайомлення з Кабінетом Міністрів України”

Інтернет-сайт президента став нещодавно іншим на вигляд. Його осучаснили та змінили основні кольори. Нині переважають насичені синій та жовтий. Раніше головним був блідо-блакитний. Також на старому сайті була фотографія Віктора Ющенка до отруєння, а тепер — нинішнє обличчя.

Ще там можна подивитися, який вигляд мають всередині Секретаріат президента, Маріїнський палац та "будинок з химерами". У двох останніх глава держави зустрічається з іноземними гостями та проводить урочисті заходи.

Працювали над удосконаленням інтернет-ресурсу глави держави півроку. Дизайн та кольори обирали прес-секретар президента Ірина Ванникова та керівник служби інформаційної політики Лариса Мудрак.

А на інтернет-сайті Кабінету Міністрів розробили спеціальну сторінку для дітей. На це витратили два роки і майже 40 тис. грн. Намальовані хлопці й дівчата розповідають простими словами про Україну, Конституцію, президента і Кабмін. Екскурсію сайтом проводить товстенький рудий кіт в окулярах та магістерській шапці. Працює дитячий сайт з кінця минулого року.

— Ми додали ігри, — розповідає заступник директора департаменту комунікації влади та громадськості Кабміну 44-річна Наталія Дніпренко. — Наприклад, Україну можна скласти з пазлів. Робимо сторінку для зовсім маленьких. Там буде дерево, на гілочки якого саджатимуть Верховну Раду, Кабмін, президента та інших. Так вони зможуть вивчити розподіл влади.

"Надаємо нашим лідерам повноваження. Саме ми повинні вирішити, що цим людям дозволено робити, а що ні. Людина має владу тоді, коли вона наказує іншим людям, що робити, і вони це роблять, — пояснює дітям урядовий сайт. — Закон може дати вам право або ж повноваження наказувати іншим, що робити. Іноді люди користуються владою, але не мають права на це".

Є також фотографії усіх міністрів, і описані їхні обов"язки. Однак знімків прем"єрки і президента немає. Дніпренко каже, що для дітей уряд назвали "кабмінчиком". Літери слова "кабмін" стрибають, жують морозиво, б"ються. "Хто такі міністри і що вони роблять. І як це всі міністри вміщаються в одному кабінеті", — обіцяють розповісти літери.

Також збираються зробити мультфільм про державу. Планують запустити гру, де діти будуть міністрами і будуватимуть країну. Але для цього потрібна згода міністра Кабміну Петра Крупка.

Зараз ви читаєте новину «Діти зможуть повісити на дерево Кабмін, парламент і главу держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути