пʼятниця, 01 лютого 2008 17:55

Депутати зможуть бути водночас і міністрами

31 січня Конституційний суд визнав неконституційним закон про звільнення з посади депутата, який суміщає роботу у Верховній Раді з іншим видом діяльності.

Цей закон ухвалили влітку 2005 року. Згідно з ним, якщо нардеп не складав мандат протягом 20 днів після призначення на іншу посаду, то його мали з неї звільнити. Нині народні обранці також повинні подавати заяву про складення мандату до Верховної Ради, але парламент не зобов"язаний розглядати її якнайшвидше. Це може тривати місяцями. Протягом цього часу міністр зможе бути повноцінним нардепом і матиме право голосувати.

У зв"язку з цим рішенням нардеп від Партії регіонів Святослав Піскун, 48 років, зажадав поновлення на посаді генпрокурора. Він вважає, що підставою для його звільнення торік у травні було саме сумісництво.

— Зараз у мене є всі підстави подавати у суд, і скоро у нас буде два генеральних прокурори, — обіцяє Піскун.

Нинішній генпрокурор Олександр Медведько  на лікарняному. Його заступник Віктор Кудрявцев каже, що підстав для поновлення Піскуна не існує. Бо його вже поновлювали на посаді рішенням суду, що нині скасоване.

Зараз ви читаєте новину «Депутати зможуть бути водночас і міністрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути