Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 05:35

Справу Охендовського знову розслідуватимуть

Суд зобов'язав Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру відновити розслідування справи щодо голови Центральної виборчої комісії 44-річного Михайла Охендовського. Своєю ухвалою від 3 квітня скасував постанову керівника САП Назара Холодницького про зупинку розслідування.

Михайла Охендовського підозрюють у незаконному отриманні грошей від Партії регіонів. Ідеться про $162 тис. Його підпис у "чорній касі" підтвердила почеркознавча експертиза.

Колишній перший заступник голови Служби безпеки Віктор Трепак 29 травня 2016 року передав детективам Націо­нального антикорупційного бюро матеріали "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Документи свідчать, що та майже $2 млрд готівкою витратила на хабарі. В оприлюдненій частині є прізвища тодішніх міністрів, народних депутатів, політиків, громадських діячів, суддів. Зокрема, нардеп Євгеній Гєллєр, колишній віце-прем'єр Володимир Сівкович, міністр юстиції Олена Лукаш, міністр закордонних справ Леонід Кожара.

У документах також згаданий американський політтехнолог Пол Манафорт. Після скандалу з "чорною бухгалтерією" Партії регіонів він пішов зі штабу тоді кандидата у президенти США Дональда Трампа.

У квітні торік НАБУ направило до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури остаточну підозру Михайлові Охендовському. За два місяці САП припинила розслідування — нібито тимчасово.

Зараз ви читаєте новину «Справу Охендовського знову розслідуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути