вівторок, 07 серпня 2007 18:07

ЦВК виключила десять комуністів

Минулого понеділка Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатів у народні депутати від Комуністичної партії. Десятьом відмовили через неправильне оформлення документів.

У переповненій залі засідань збираються журналісти та шість комуністів. Заходить делегований до ЦВК "Нашою Україною", а в минулому нардеп-комуніст 63-річний Валерій Писаренко.

— О, пришел фотогеничный Писаренко! — вигукує доповідач, член ЦВК від Компартії 53-річний Юрій Донченко, коли телеоператори направляють на того камери.

— Ну если вы меня так похвалили, придется голосовать за регистрацию коммунистов, — віджартовується Писаренко.

Збираються всі 15 членів Центрвиборчкому. Його голова Володимир Шаповал, 59 років, оголошує, що є кворум, і пропонує розглянути шість питань, половина з них стосуються комуністів. Надає слово доповідачеві Донченку. Той пропонує відмовити в реєстрації десятьом кандидатам у нардепи від Комуністичної партії, а за інших чотириста сорок проголосувати. "За" голосують чотирнадцять членів ЦВК.

— Але якщо вони оприлюднять біографії, відомості про громадянство та інше, то ми знову розглянемо їхні кандидатури, — запевняє Донченко.

Далі члени ЦВК затверджують бюджет на виборчу кампанію — трохи більше 14 млн грн. Член ЦВК Шелестов каже, що цих грошей замало, але бюджет затверджують.

— Будемо сподіватися безнадійно, — пробує жартувати Шаповал. — Цим ми тільки обнажаєм проблему.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК виключила десять комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути