пʼятниця, 04 липня 2008 16:49

ЦВК отримала документи на Рибакова

Центрвиборчком отримав рішення міжпартійного з"їзду БЮТ, що відбувся в понеділок. На ньому вирішили позбавити мандата народного депутата Ігоря Рибакова, 31 рік. Місяць тому він вийшов із коаліції разом із "самооборонцем" Юрієм Бутом.

ЦВК може ухвалити рішення про позбавлення Рибакова депутатства не раніше, ніж за п"ять днів після отримання документів. Однак члени комісії не виключають, що вже у вівторок до присяги приведуть іншого "бютівця".

— Теоретично це можливо. Є всі підстави визнати обраним і зареєструвати наступного за списком депутата, — каже заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, 35 років.

У законодавстві немає чіткої вказівки, що за вихід із коаліції нардепа можна позбавити мандата. Це можливе в разі його виходу із фракції.

Ігор Рибаков звернувся до Генпрокуратури із проханням порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації при ухваленні радою БЮТ рішення щодо позбавлення його депутатських повноважень.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК отримала документи на Рибакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути