Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2007 17:10

Цушко звинувачує в своєму отруєнні Секретаріат президента

Учора 44-річний міністр внутрішніх справ Василь Цушко розповів, кого вважає винними в своєму отруєнні.

Соціаліст приїжджає на чорній "Тойоті Камрі". Із ним два охоронці. У коридорі Цушко відвертається від телекамер та поправляє галстук. Потім заходить до зали, переповненої журналістами. Міністр розмовляє російською.

Каже, що кілька днів тому отримав результати аналізів крові з двох німецьких лабораторій. Саме в цій країні понад два місяці лікувався з діагнозом інфаркт міокарда.

— Я ж вам казав, що коли матиму докази, то все розкажу, — говорить він у мікрофон. Потім поправляє піджак і продовжує: — У мене виявили несумісну з життям дозу теофіліну (препарат, який раніше застосовувався для лікування астми та хронічних захворювань легенів. — "ГПУ"). У великих дозах — це отрута. Мене отруїли з розрахунку, що я не виживу.

За словами міністра, він став четвертою людиною в Європі, яка вижила при такій дозі теофіліну.

— Тому вважаю, що мене зберіг Бог, і все-таки правильно вводили ліки в Києві, що врятували мені життя, — зітхає Цушко. — Але якби я залишився лікуватися тут, то вже давно по мені справили б сорок днів. А я ще молодий чоловік. Я ще хочу пожити.

Говорить, що під час перебування в шпиталі МВС до нього напрошувався в. о. голови Служби безпеки Валентин Наливайченко.

— Думаю, що його підіслали подивитися, кінчився я чи ні, — говорить Цушко й опускає голову. — Сьогодні СБУ є структурою, що підпорядковується Секретаріату президента. Тому пана Наливайченка підіслали до мене саме звідти. Але до нього особисто в мене жодних підозр і претензій немає.

Конкретних прізвищ тих, кого вважає своїми отруювачами,  Цушко не називає.

— Це робота для слідчих та Генпрокуратури. Прізвища я назву їм, — веде далі він.

Після прес-конференції Цушко жартує:

— Я нещодавно зважувався. Не схуд і не поправився.

Речниця Служби безпеки України Марина Остапенко запевняє,  що Цушко не звертався в службу з приводу свого отруєння.

Керівник прес-служби Секретаріату глави держави Олег Кошелєв говорить, що президенту Віктору Ющенку про заяву міністра МВС ще нічого не повідомляли.

— Якщо на такі звинувачення звертати увагу — це себе не поважати, — каже він. — До того ж, президент зараз не в Києві, а з поїздкою у Волинській області.

Директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв впевнений, що заява Цушка за три дні до виборів розрахована на те, що вона сприятиме зростанню рейтингу Соцпартії.

— Але чи дасть це якийсь результат? Сумніваюсь, що в соціалістів від цього голоси виборців збільшаться, — додає Єрмолаєв.

Зараз ви читаєте новину «Цушко звинувачує в своєму отруєнні Секретаріат президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути