неділя, 25 лютого 2007 16:12

Цушко розкритикував попереднього міністра

У п"ятницю міністр внутрішніх справ Василь Цушко, 44 роки, звітував перед Верховною Радою про діяльність МВС за три місяці.

— Інформація міністра внутрішніх справ України Цушка Василя Петровича щодо ситуації в Міністерстві внутрішніх справ України, — оголошує перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, 56 років. — Я пропоную побудувати? Немає Василя, немає ще? Ну, давайте почекаємо. Можливо, його заблокували?

Міністр з"являється хвилин за п"ять.

— Міністерство внутрішніх справ сприймалося як система, що працює чітко і злагоджено, як годинниковий механізм, — читає з папірця міністр. —При вивченні стану справ ізсередини цієї структури виявилося, що вона досить розбалансована та деморалізована.

Читаючи, Цушко лише зрідка піднімає очі. Починає критикувати попереднє керівництво МВС.

— Звинувачувати кого-небудь я сьогодні персонально не можу, але ще раз повторюю: міністерство обібрали до нитки, — каже він.

Розповідає, що відомством займається Головне контрольно-ревізійне управління.

— Після завершення роботи КРУ всі документи будуть направлені в прокуратуру і буде кожен відповідати за вчинене, — зазначає міністр.

За його словами, за результатами перевірки 20 відсотків "того, що діялося в МВС", КРУ "вже показує" зловживань на суму 560 млн грн.

Говорить про кадрові зміни. Мовляв, багато керівників у міліції — непрофесіонали або й зовсім не мають стосунку до правоохоронних органів. Після цих слів міністр витирає носа просто рукавом.

— Не всім подобаються кадрові зміни, які відбуваються в міністерстві, але запевняю вас — усі вони обґрунтовані. Вони не йдуть у жодне порівняння з глобальною заміною кадрів 2005–2006 років, — натякає на свого попередника.

— Сьогоднішні висловлювання міністра внутрішніх справ Василя Цушка щодо розкрадання його попередником 560 мільйонів гривень є непрофесійними, — коментує за кілька годин звіт міністра Юрій Луценко, 42 роки. Додає, що його наступникові слід було спочатку проконсультуватися з фахівцями.

Зараз ви читаєте новину «Цушко розкритикував попереднього міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути