пʼятниця, 29 лютого 2008 17:36

Цушка можуть заарештувати

Цушка можуть заарештувати

На вчорашньому засіданні в Генеральній прокуратурі говорили про охорону праці та травми на виробництві. Для цього до Києва з"їхалися прокурори з усіх областей. Визнали, що через старе обладнання смертність на робочих місцях збільшується.

На початку засідання генпрокурор Олександр Медведько, 52 роки, вручає президентський орден прокурору Київщини Олександрові Гардецькому. Хвалить його. Зала аплодує. Медведько просить виступити із доповіддю свого заступника Тетяну Корнякову, 50 років.

— Україна посідає друге місце після Португалії за травмуванням на виробництві. І друге після Китаю — за смертністю на виробництві, — говорить вона. — Я не бачу слайдів!

Озирається на монітор, де показана статистика. Червоніє і перепрошує, що помилилася. Прокурори усміхаються. Корнякова розповідає, що торік в Україні 18 тис. людей травмувалися на роботі. Загинуло понад тисячу осіб.

— Робочим взуттям працівники шахт забезпечені на 48 відсотків, рукавицями — на 50, а респіраторами — на 70, — зачитує заступник генпрокурора. — Важко це усвідомити!

Додає, що в шахтах ви користовують недозволені лампочки. Зокрема, дві третини гірників донецької шахти ім. Засядька чіпляють їх на свої каски.

Медведько просить доповісти прокурора Донецька Віталія Мурзу, 44 роки. Той швиденько читає свій виступ.

— У народі гуляє думка про недоторканність посадовців шахти імені Засядька. Адже вони не покарані за смерть понад 100 гірників, — каже Медведько. — Чи порушувалися проти них кримінальні справи?

Мурза розповідає: шахту щомісяця перевіряють. Каже, що там реагують на зауваження та посилюють заходи безпеки.

— Так, я ще раз питаю: чи порушувалися кримінальні справи з цього питання? — перебиває Медведько.

— Так точно! Цього року дві кримінальні справи направлені до суду! — випалює Мурза.

Медведько піднімає очі. Наказує йому сісти. Говорить, що за півгодини ще раз збере прокурорів. Але в іншому залі й без журналістів. Там оголосить про призначення своїх нових заступників і прокурорів на регіональні посади. Чиновники виходять.

Журналісти запитують Медведька, як просувається розслідування по справі штурму Генпрокуратури, що сталося торік навесні. Уточнюють, чи не порушили кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Василя Цушка, який керував захватом.

— Стосовно Цушка ще не порушена кримінальна справа, бо він не відповідає на виклики і постанови, — пояснює генпрокурор. Додає, що за це його можуть заарештувати — як колегу по Соцпартії екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського.

Зараз ви читаєте новину «Цушка можуть заарештувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути