вівторок, 15 січня 2019 06:05

Чиновники самі собі виписують премії

Зарплати членів уряду за грудень минулого року сягають 140 тис. грн. Стільки отримав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко. Йому нарахували 88 тис. грн премії і 45 тис. грн матеріальної допомоги.

107 тис. грн нарахували першому віце-прем'єру — міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву. Із них премія — 94 тис. Приблизно стільки ж заробили віце-прем'єри В'ячеслав Кириленко і Володимир Кістіон.

Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману виплатили за останній місяць року 30 тис. грн. Зокрема, за інтенсивність роботи — 7 тис.

— Міністри та їхні заступники отримують мало, — каже інвестиційний банкір Сергій Фурса, 36 років. — Очільник міністерства повинен мати не менш як 20 тисяч доларів на місяць (564 тис. грн. — ГПУ). Подібно до фахівців у приватному секторі. Не можна членів уряду порівнювати з вантажниками, якщо хочемо, щоб у владі не було корупціонерів і крадіїв. Поки що урядовці й далі отримують зарплати в конвертах.

— У теперішній соціально-економічній ситуації отримувати такі зарплати аморально. Їх можна було б виправдати, якби уряд демонстрував високу динаміку росту валового внутрішнього продукту. Але справжніх економічних реформ немає, — говорить економіст 45-річний Андрій Новак.

— Треба закріпити на рівні закону різницю між мінімальною і максимальною зар­платою в державному секторі. Такі обмеження практикують за кордоном — скажімо, не більше як у 20–30 разів. Сьогодні "мінімалка" — 4173 гривні. Якщо встановити обмеження в 20 разів, зарплата не може бути понад 100 тисяч.

Такі космічні суми — це неповага до решти громадян. Через відсутність законодавчих обмежень чиновники самі собі виписують премії.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники самі собі виписують премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути