Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 07:35

Чиновниця без юридичної освіти стала заступником голови Судової адміністрації

Колишній директор департаменту Фіскальної служби 41-річна Неля Привалова перемогла в конкурсі на посаду першого заступника голови Державної судової адміністрації України. Його 2 лютого провела Вища рада правосуддя.

Привалова єдина з п'яти кандидатів мала профільну економічну, а не юридичну освіту, повідомляє сайт "Бігус інфо". Не мала досвіду роботи в органах правосуддя. Основною проблемою в судах на­звала "не­ефективне використання бюджетних коштів". Поскаржилася, що нині "сторонні люди можуть потрапити на судові засідання".

2015-го під час люстраційної перевірки щодо Привалової виявили порушення. Тоді вона звільнилася за згодою сторін за два тижні до закінчення перевірки. Того ж року чиновниця придбала автомобіль "Порш Каєн". У декларації вказала, що заплатила 149 тис. грн. Хоча на сайтах продажу вживаних автівок така коштує понад 1 млн грн. Позаторік Приваловій подарували квартиру площею 114 кв. м у столичному житловому комплексі "Ізумрудний" на Солом'янці. Ціни тут стартують від 3,3 млн грн. Задекларувала на рахунках 54 тис. грн. Ще $28 тис. і 718 тис. грн зберігає готівкою.

Державна судова адміністрація відповідає за організаційне й фінансове забезпечення судів, обмін електронними документами між ними, Єдиний державний реєстр судових рішень. Також займається кадрами апарату суддів, оформлює замовлення на спеціалістів. Підзвітна Вищій раді правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «Чиновниця без юридичної освіти стала заступником голови Судової адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути