понеділок, 23 липня 2007 16:34

Черновецький може піти на вибори з "Регіонами"

Останнім часом у ЗМІ дедалі частіше з"являється інформація про можливу участь київського міського голови Леоніда Черновецького у дострокових парламентських виборах.

— Не виключено, що він може з"явитися у списках Партії регіонів, — заявив "ГПУ" нардеп-регіонал Юрій Мірошниченко, 37 років. — Це потужний політичний гравець. Про нього часом іронічно висловлюються. А це людина, яка знає, чого вона хоче і як цього досягти.

Мірошниченко розповідає, що "Регіони" вже мають із київським мером  дружні стосунки.

— Фракція Партії регіонів входить до більшості в Київраді, — пояснює. — А питання щодо виборів остаточно будуть розв"язані 4 серпня на з"їзді Партії регіонів. Зараз не можна однозначно сказати, позитивна чи негативна для Партії регіонів участь Черновецького в її списках.

Голова Центру досліджень політичних цінностей 37-річний Олесь Доній вважає, що "регіоналам" залучення Черновецького вигідне.

— Вони зацікавлені в пошуку нових базових точок в умовно "помаранчевих" регіонах, — пояснює. — У цьому плані Черновецький для них абсолютно придатний матеріал. Адже він готовий перебувати заради влади під опікою будь-якого політичного даху. І своїми виборчими технологіями на минулих виборах засвідчив, що може досягати результату.

Олесь Доній вважає, що вигідніший такий альянс самому Черновецькому.

— В оточенні президента, на підтримку якого свого часу небезпідставно розраховував київський мер, посилюється тенденція щодо необхідності перевиборів мера. І в разі перемоги помаранчевої коаліції це дуже реально, — зазначає.

Політолог вважає, що входження в команду Партії регіонів може гарантувати Черновецькому майбутнє навіть у тому разі, коли "Регіони" не виграють вибори і не створять коаліцію.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький може піти на вибори з "Регіонами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути