Ексклюзиви
неділя, 18 березня 2007 16:21

Чечетов порівняв Тимошенко з матір"ю Терезою

Минулої п"ятниці Верховна Рада заслухала звіт комісії, яка розслідує використання коштів від продажу "Криворіжсталі".

— Гроші проїли! — вигукує нардеп-комуніст Євген Мармазов, 68 років.

— Попрошу коректно висловлюватися, — звертається до нього спікер Олександр Мороз, 62 роки, й додає: — Що значить "проїли"? Розікрали!

"Антикризовики" нарікають, що комісію очолює БЮТівець. До трибуни виходить "регіонал" Михайло Чечетов, 53 роки.

— Я думаю, что помаранчевая банда использовала часть денег на выборы, которые провалила. А еще часть припрятала на досрочные. Вот и понятна активность Тимошенко. Корчит из себя мать Терезу! — "регіонал" так кричить у мікрофон, що його обличчя червоніє.

Депутати від антикризової коаліції аплодують.

— Ви тут "мать" згадували, — усміхається Мороз. — Прошу коректно висловлюватися.

На засіданні присутні п"ятеро БЮТівців. Сидять гуртом. У залі ще є їх колега по фракції мультимільйонер Таріел Васадзе. Але до соратників не підходить. Довго перемовляється про щось з головою Фонду держмайна Валентиною Семенюк. Потім сідає на депутатське місце одного з соціалістів.

Працювати не хочуть, а інтерв"ю дають

Олександр Мороз переконує колег у тому, що на голову комісії БЮТівця Андрія Сенченка, 49 років, тиснуть лідери його політичної сили. Пропонує призначити Сенченка заступником голови, а на його місце поставити 32-річного "регіонала" Євгена Гєллєра, який нині є заступником Сенченка. Останній виходить на трибуну й каже, що Тимошенко не має підстав для тиску. Адже "Криворіжсталь" продали, коли вона вже не була прем"єром. А гроші від продажу використовували їх протягом 2006-го. Тобто першу половину року — уряд Єханурова, а другу — уряд Януковича.

Мороз ставить пропозицію про зміну голови комісії й заступника на голосування.

"Антикризові" депутати починають бігати рядами, тиснучи на кнопки. БЮТівці кричать, що згідно з регламентом Верховна Рада не може так просто змінити голову комісії — для цього треба вносити окрему постанову. Однак Мороз їх не слухає. На табло висвітлюється 242 голоси "за".

У кулуарах Сенченко каже, що рішення антикризової коаліції незаконні. Мовляв, насправді на комісію тиснуть сам Мороз та його оточення. Невдовзі з"являється "нашоукраїнець" В"ячеслав Кириленко. Його теж обступають журналісти. Він пояснює, як уряд Януковича ускладнив отримання державної допомоги при народженні дитини. У цей момент підходить "регіонал" Василь Кисельов, 58 років.

— Працювати не хочуть, а інтерв"ю дають, — бурчить, озираючись на півтора десятка спрямованих на Кириленка камер. Хвилин за п"ятнадцять Кириленко завершує. Кисельов швидко займає його місце.

— Можно мне минутку? Я хотел бы прокомментировать решение коалиции по замене председателя комиссии по "Криворожстали", — каже російською, дивиться в папери і переходить на українську: — Ну, по-перше, коли ми заслухали звіт комісії, зрозуміли, що ті, хто ініціював роботу цієї комісії, злякалися того, що вони зробили...

Кисельов розповідає про погану роботу комісії й виправдовує заміну голови. Після цього просить послухати його особисту думку щодо ультиматуму опозиції.

— Оці 18 пунктів ультиматуму... — показує дрібносписані аркуші.

Журналісти забирають мікрофони. Кисельов говорить швидко, проте кількість мікрофонів перед ним зменшується ще швидше. На шостому пункті він зрештою зупиняється.

— Бачу, у вас немає інтересу, — визнає "регіонал" і йде.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов порівняв Тимошенко з матір"ю Терезою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути