середа, 18 червня 2008 18:26

Чечетов порівняв Партію регіонів зі слоном

Чечетов порівняв Партію регіонів зі слоном

Учора Партія регіонів звернулася до Конституційного суду по роз"яснення щодо того, існує нинішня коаліція чи ні. У сесійній залі депутати так про це дискутували, що не змогли ухвалити жодного законопроекту. Хоча в порядку денному були соціальні питання.

Зранку "регіонали" вимагають од голови Верховної Ради 34-річного Арсенія Яценюка оголосити про розпад коаліції.

— Коаліції немає! Вона вмерла! — вигукує Василь Хара, 60 років. — Давайте формувати нормальну, повноцінну коаліцію.

Спікер просить дочекатися рішення КСУ.

— Уявіть собі, що буде, якщо Яценюк оголосить одну позицію, а Конституційний суд — іншу? Що це буде означати — неконституційний переворот і спроба до захоплення державної влади, — наголошує він. — Куди ви мене тягнете? Якщо ви маєте бути у владі — не переживайте, ви до неї вернетеся.

У кулуарах "регіонал" 54-річний Михайло Чечетов зазначає: вже за тиждень у парламенті створять нову коаліцію. Не виключає, що до неї увійде Блок Литвина та частина блоку НУ-НС. Але основою має бути Партія регіонів.

— Бо без нашої партії ніяк, — каже він російською. — Це, наприклад, як якісь мошки лазять, то їх можна не побачити. А якщо тут слон пройде, то його обов"язково побачиш. Так і в політиці.

Збоку стоїть "бютівець" Сергій Сас, 50 років. Уважно слухає Чечетова.

— По-моєму, про Партію регіонів сказано геніально, — усміхається і йде.

"Регіонал" продовжує:

— До нас дійшла інформація, що БЮТ розгортає штаби й готується до нових виборів. Вони хочуть узагалі знищити НУ-НС. Так само, як зробили це на київських виборах. Але ми не поділяємо сценарій із виборами.

Нардеп від БЮТу Анатолій Семинога, 48 років, називає слова Чечетова нісенітницею. Додає, що жодної нової коаліції не буде, бо ще є ця.

— Але Рибакова ми повертати не будемо, щоб підкріпити її ще одним голосом, — говорить Семинога. — Те, що впало, ми не підіймаємо.

Хоча кілька днів тому в БЮТі "ГПУ" розповіли, що Юлія Тимошенко особисто телефонувала депутатові, просила повернутися і пропонувала зустріч. Потім чекала на нього 5 год., аби поговорити. Однак Рибаков не приїхав. Сказав, що не міг вилетіти з Одеси до Києва. Прем"єрка образилася.

За півдня учора нардепи встигли обговорити лише законопроект "Про підвищення престижності шахтарської праці". Він передбачає збільшення на 20% пенсій, забезпечення житлом та надання гірникам безвідсоткових кредитів.

Для ухвалення документа в першому читанні не вистачило вісім голосів. "За" не голосувала опозиція, хоча це був законопроект "регіонала" Василя Хари. Депутати з Партії регіонів кажуть, що майбутня коаліція сама прийме всі соціальні закони.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов порівняв Партію регіонів зі слоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути