вівторок, 15 квітня 2008 18:01

"Бютівців" попросили не голосувати з комуністами і "регіоналами"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  ”Нашоукраїнці” Кирило Куликов та Олександр Третьяков на вулиці Банковій після засідання ради коаліції, яке минулого понеділка тривало майже чотири години
”Нашоукраїнці” Кирило Куликов та Олександр Третьяков на вулиці Банковій після засідання ради коаліції, яке минулого понеділка тривало майже чотири години

У понеділок ввечері відбулися збори парламентської коаліції. Союзники засідали майже чотири години.

Коаліціанти з"їжджаються під комітети Верховної Ради біля Секретаріату президента. Чорний "мерседес" прем"єр-міністра Юлії Тимошенко наближається з внутрішнього двору.

Коли засідання добігає кінця, на вул. Банкову виносять стіл — для журналістських  мікрофонів. Кажуть, сюди після засідання підходитимуть народні депутати.

— Давиде Важаєвичу! — кличуть журналісти "нашоукраїнця" 40-річного Давида Жванію. — Що ж відбувалося на раді коаліції?

— Там много уважаемых людей, — відмахується він і показує на двері. — Вот у них и спрашивайте!

По черзі виходять нардепи-"бютівці" Володимир Філенко, Гарегін Арутюнов, Михайло Волинець. Говорити відмовляються. Охоронець на вході до комітетів підказує, що інші нардепи йдуть через другий вихід.

На вулицю виходить "нашоукраїнець" 54-річний Роман Зварич. Розповідає, що на засіданні сварилися.

— Ми вирішували свої проблеми навіть на підвищених тонах, — каже. — Але лідери фракцій вирішили не виносити все це перед вами. Кожен народний депутат і прем"єр-міністр чітко говорили, що треба зберегти коаліцію.

Говорить, що у фракцій є різні погляди на зміни до Конституції: "бютівці" хочуть створити у Верховній Раді спеціальну комісію, а "нашоукраїнці" говорять, що цим вже займається Конституційна рада при президентові. Зварич каже, що виступали понад 40 людей. Остаточне рішення ухвалить кожна фракція.

— Нам не вистачало президента, — ділиться враженнями від зборів "нашоукраїнець" 50-річний Юрій Кармазін. — Піднімалися питання щодо змін до Держбюджету, до Конституції.

Каже, що йому сподобався виступ Юлії Тимошенко. Особливо її слова про те, що майбутні президентські вибори розпалюють недовіру в коаліції. Додає, що нардеп Олександр Омельченко вимагав відставки голови Секретаріату президента Віктора Балоги. Але за це не голосували.

— Домовилися поки що по одному питанню, — розповідає Кармазін. — Вибори столичного мера вирішили провести у два тури. Це питання поставлять на голосування в парламенті завтра-післязавтра.

За кілька хвилин виходить лідер блоку НУ-НС В"ячеслав Кириленко.

— Ми ініціювали ці збори з метою врятувати коаліцію, — заявляє. — А вона буде врятована, якщо фракція БЮТ не голосуватиме за проект постанови про створення тимчасової комісії щодо внесення змін до Конституції. Причому не голосуватиме разом із "Регіонами" і комуністами.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівців" попросили не голосувати з комуністами і "регіоналами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути