Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2008 18:24

"Бютівці" хочуть найняти слідопитів

Учора в Київському апеляційному адміністративному суді на кілька годин вимкнули світло. Причин не пояснили. Охоронці жартували, що то нардепи Блоку Юлії Тимошенко "перегризли кабелі".

Два тижні поспіль "бютівці" блокують роботу суду — щоб не розглядали справу про указ президента щодо розпуску парламенту. Раніше дію його призупинив Окружний адмінсуд Києва.

На кілька хвилин судді збираються в залі засідань. Кажуть, переносять розгляд апеляції на 24 жовтня. Мовляв, немає оригіналів справи.

На вулицю до журналістів виходить нардеп-"бютівець" 28-річний Валерій Писаренко. Чекає, доки ті зберуться навколо нього і встановлять телекамери.

— Усі готові? — перепитує. — Суд не може сьогодні розглядати справу, бо її немає в суді. Сьогодні ніхто не може зрозуміти, в якому сейфі ця справа. Ми вже скоро найматимемо слідопитів, щоб вони із собаками її шукали.

Поруч стоїть представник президента в судах Руслан Кирилюк, 31 рік. Журналісти просять його пояснити, де оригінали справи.

— Справа в кабінеті судді Келеберди, до якої ніхто не має доступу, — розповідає він. — Там чергують народні депутати і нікого не пропускають. Бо Блок Юлії Тимошенко боїться позачергових виборів.

Володимир Келеберда є суддею Окружного адмінсуду, який призупинив дію указу президента.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" хочуть найняти слідопитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути