Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 18:28

БЮТ вважає присягу суддів Конституційного суду другорядним питанням

Президент 54-річний Віктор Ющенко вимагає, щоб на найближчому засіданні Верховної Ради судді Конституційного суду склали присягу. Про це глава держави заявив у вівторок в Канаді, де перебуває з робочим візитом.

Однією з перепон нормальної роботи КС президент називає його неукомплектованість. Ще на початку лютого він призначив суддями КС Юрія Бауліна, Юрія Нікітіна та Олександра Йосипчука. Вони мали скласти присягу в парламенті, але БЮТ заблокував трибуну.

Якщо новопризначені судді приступлять до виконання обов"язків, квота президента у КС буде заповнена. Лояльних до нього суддів стане дев"ять із 18.

Політологи говорять, що така розстановка сил у КС невигідна насамперед прем"єр-міністру Юлії Тимошенко. Бо тоді в Конституційному суді можуть не пройти заплановані нею зміни до Конституції.

Коментуючи заяву Віктора Ющенка, "бютівець" Сергій Соболєв, 46 років, каже: ключовим питанням у Верховній Раді має стати Закон "Про держбюджет".

— Якщо президент не підпише його, то відповідна реакція буде й по суддях Конституційного суду, — говорить нардеп. — Бо це другорядне питання.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ вважає присягу суддів Конституційного суду другорядним питанням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути