понеділок, 12 травня 2008 18:03

БЮТ погрожує заблокувати Верховну Раду

Блок Юлії Тимошенко вимагає, щоб у вівторок Верховна Рада першочергово розглянула питання зміни керівництва Фонду державного майна. Інакше обіцяють заблокувати роботу парламенту.

Одним із перших на вчорашнє засідання погоджувальної ради приходить депутат від "Регіонів" Сергій Ківалов. Обережно ступає та спирається на ціпок. Кілька місяців тому він зламав ногу, ходив із милицями.

Із запізненням з"являється голова парламенту Арсеній Яценюк, 33 роки. Однак засідання не розпочинає — в залі немає керівників фракцій БЮТу й НУ-НС Івана та В"ячеслава Кириленків.

— Першим питанням на завтра заплановане заслуховування звернення президента України про внутрішнє та зовнішнє становище країни, — каже згодом Яценюк.

Віктор Ющенко пропонує, щоб у вівторок склали присягу нові судді Конституційного суду, додає спікер. За його словами, на цьому тижні мають розглянути в другому читанні закони про Кабмін та імперативний мандат.

Засідання погоджувальної триває понад півтори години. Виходить "регіонал" Олександр Єфремов, 53 роки. Розповідає про погрози БЮТу заблокувати роботу Верховної Ради. Зауважує, що це вкотре свідчить про розбіжності в коаліції.

Арсеній Яценюк у своєму коментарі називає намір "бютівців" дивним.

— Як показує практика, блокування приносить лише мінуси в рейтингах політичних сил, які це роблять, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ погрожує заблокувати Верховну Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути