Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 19:28

БЮТ і НУ-НС оприлюднили проект коаліційної угоди

Минулої середи о 15.00 Юлія Тимошенко, 46 років, і В"ячеслав Кириленко, 39 років, мали оприлюднити текст коаліційної угоди між їхніми блоками. Однак запізнилися на 40 хв.

Подія відбувається в інформагенції "Інтерфакс" на вул. Рейтарській. Поряд — штаб "Народної партії" Володимира Литвина. Його працівники вийшли на вулицю, щоб подивитися.

До зали Тимошенко заходить разом із Кириленком. Першого номера блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Юрія Луценка з ними немає. Підійшовши до столу, Тимошенко різко відсовує вбік третє крісло, призначене для Луценка. Починає Тимошенко:

— Невід"ємною частиною підписаної угоди є 12 законопроектів, які за домовленістю між нашими політичними силами голосуватимуться зразу після обрання голови Верховної Ради — до призначення прем"єр-міністра й уряду.

Давай, В"ячеславе, — хвилин за десять Тимошенко передає слово Кириленкові.

— Уперше в угоді про коаліцію передбачено права для опозиції, — говорить він.

Пояснює, що опозиція матиме право на посади у керівництві Верховної Ради та її органах, на утворення опозиційного уряду, формування порядку денного Верховної Ради. Журналісти нагадують, що в "Нашій Україні" майже 10–15 нардепів на чолі з Юрієм Єхануровим не хочуть голосувати за кандидатуру Тимошенко на посаду прем"єра. Так само не всі готові підтримати Кириленка на посаду спікера. Виступаючі секунд зо п"ять мовчать. У Тимошенко обличчя стає похмурим.

— Я... напевно сам відповім на це запитання, щоб не ставити в незручне становище Юлію Володимирівну, — нарешті відповідає Кириленко. — Сьогодні зранку мав зустріч із Юрієм Івановичем Єхануровим. Можу вам сказати, що жодних "груп" у "Нашій Україні" не існує. Усі як один проголосують за кандидатуру на посаду голови Верховної Ради і прем"єра.

Тимошенко, опустивши очі, гортає листки угоди. У неї ледь помітно тремтять пальці.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ і НУ-НС оприлюднили проект коаліційної угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути