Ексклюзиви
понеділок, 15 вересня 2008 20:37

БЮТ домовляється з Литвином

— У вівторок буде офіційна процедура прощання з коаліцією. Тому — хто з квітами, хто з вінками — приходьте на десяту годину, — такими словами голова Верховної Ради 34-річний Арсеній Яценюк учора відкрив засідання погоджувальної ради парламенту.

Перед цим у кулуарах обговорювали заяву "бютівця" Володимира Яворівського. Він сказав, що БЮТ веде переговори про поновлення демократичної коаліції з Блоком Литвина.

Голова фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко говорить, що жодні пропозиції про відновлення коаліції до них не надходили.

— "Наша Україна" готова до переходу в опозицію, — додає він.

У залі депутати збираються за овальним столом. Нардеп від блоку НУ-НС Олександр Омельченко намагається перекинути папери на сусідній стіл. Але не докидає, і вони падають на підлогу. Він дивиться, що їх важко буде збирати, махає рукою і сідає на своє місце.

На погоджувальній раді депутати зазвичай визначають список питань, які розглядатимуть протягом тижня. Але на вчора вони вирішили, що визначатимуть порядок денний щоранку окремо.

Після цього Володимир Литвин, 52 роки, виходить у коридор. Одне око в нього почервоніло, наче лопнула судина. Він підтверджує, що у вихідні консультувався з БЮТом про новий формат більшості. Але НУ-НС у них участі не брав.

Демократичну коаліцію намагаються склеїти

Незабаром політики оголосять про кілька варіантів складу коаліції — щоб перевірити, як їх сприймають виборці. Так коментує переговори БЮТ і Блоку Литвина керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

Із ним погоджується директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 52 роки:

— Це пошук різних комбінацій, які дали б змогу уникнути ризикованого союзу з Партією регіонів. Намагання хоч якось склеїти демократичну коаліцію. Якщо ж нічого не вийде, то Юлія Тимошенко все одно матиме виправдання. Говоритиме, що проводила консультації, намагалася щось зробити, однак демократичну коаліцію врятувати не вдалося. Мовляв, залишається один варіант — об"єднання з Партією регіонів.

Ольга СМАЛЮХІВСЬКА

Зараз ви читаєте новину «БЮТ домовляється з Литвином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути