Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2008 17:17

БЮТ блокує роботу Верховної Ради

Учора засідання Верховної Ради тривало близько 10 хв. Із самого ранку Блок Юлії Тимошенко заблокував трибуну і президію.

Спочатку голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 34 роки, радиться із керівниками фракцій у себе в кабінеті. За день до цього "Регіони" почали вимагати звіт Кабінету Міністрів перед парламентом. Інакше погрожували ініціювати відставку спікера.

Після наради Яценюк проходить до трибуни через кордон "бютівців". Каже, що в парламенті не зареєстрували жодного проекту постанов про зміну керівництва Верховної Ради або про винесення недовіри уряду.

— Я не думаю, що ця ситуація сама собою розсосеться. Буде якесь рішення, — говорить він про подальшу долю коаліції. — Вона формально існує, але не має реальної депутатської більшості.

Спікер додає, що парламент став заручником конфліктів між гілками влади, й закриває засідання. Депутати розходяться.

"Бютівка" Наталія Королевська припускає, що після звіту уряду Партія регіонів планує висловити йому недовіру.

Хто такий НУ-НС? Це клаптева ковдра, яку гнилими нитками зшили

Депутати-"регіонали" зазначають, що вже зібрали 150 підписів на скликання позачергової сесії Ради та ще 150 — щоб викликати уряд для звіту перед парламентом. Яценюкові їх ще не подавали. Мовляв, поки що намагаються домовитися про коаліцію з "Нашою Україною". Нібито тривають торги за посади. Якщо на наступному тижні домовляться, то відразу скличуть позачергову сесію, оголосять про розвал старої та створення нової коаліції.

"Регіонал" Михайло Чечетов, 54 роки, у кулуарах Верховної Ради заявляє, що нова неформальна коаліція вже є. Вона буде офіційно оформлена після оголошення про розпад нинішньої.

— Якби вчора нам дали можливість проголосувати за закон "Про судоустрій", ви побачили б контури нової коаліції, — каже він.

Журналісти запитують, чи є чіткі домовленості із фракцією блоку "Наша Україна — Народна самооборона".

— Хто такий НУ-НС? Це клаптева ковдра, яку гнилими нитками зшили під вибори, й тепер вона розповзлася, — відповідає Чечетов. — Але в "Нашій Україні" є люди, які мислять державними категоріями. Із цим ядром можна говорити про спільну роботу на благо країни.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ блокує роботу Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути