Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2017 06:46

Брат Саакашвілі подав підроблені документи для приїзду в Україну

— Журналістське розслідування показало, що документи брата Саакашвілі на в'їзд в Україну не відповідають законодавству. Медичну довідку із наркодиспансеру йому видала приватна клініка, яка не має жодних дозволів для цього. А роботодавець виявився фіктивним підприємством, — каже Анна Межова, кореспондент "1Ньюз".

У квітні колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі скаржився, що його зведеному брату Давиду скасували посвідку на тимчасове проживання в Україні. Він зобов'язаний виїхати. Журналісти виявили, як Давид та ще 15 його земляків легалізувались у нашій країні.

2016-го до Київського міського центру зайнятості подали довідки громадянина Грузії Давида Саакашвілі щодо отримання дозволів на застосування праці іноземних громадян. Вони виявилися фіктивними. Служба безпеки України анулювала дозвіл на роботу йому та ще 15 аферистам. А поліція — дозволи на перебування в Україні, йдеться у матеріалі "1Ньюз".

Міхеіл Саакашвілі має українське громадянство із травня 2015-го. Тоді став головою Одеської облдержадміністрації. Обіймав посаду до листопада минулого року.

Переїхав із Грузії 2012-го. На батьківщині проти нього відкрили кілька кримінальних справ — за розтрату бюджету, перевищення повноважень, побиття людей під час опозиційної акції.

Давид Саакашвілі — непублічна персона в Україні. Про нього майже нічого не відомо. Живе в Києві. Міхеіл заявляв журналістам, що не знає, чим саме Давид займається. У Грузії очолював державну вищу школу юстиції — займався відбором та перепідготовкою суддів. Був причетний до бензинової мафії та земельних махінацій, писали місцеві засоби масової інформації.

Зараз ви читаєте новину «Брат Саакашвілі подав підроблені документи для приїзду в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути