Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 18:40

Богатирьова натякнула на підтримку Плюща

Минулого вівторка у Верховній Раді зібралася депутатська група з підготовки першого засідання парламенту. Не прийшла лише лідерка БЮТу Юлія Тимошенко.

Засіданням керує голова робочої групи "регіоналка" Раїса Богатирьова, 54 роки. Щойно починає говорити, 43-річний "бютівець" Олександр Турчинов перебиває її і звертається до свого однопартійця Йосипа Вінського. Мовляв, треба привітати "нашоукраїнця" Романа Зварича із 54-річчям.

Богатирьова бере підготований букет квітів і дарує Зваричеві.

— Вітаю вас зі святом, — усміхається вона. — Бажаю, щоб ви добре працювали і нам не заважали.

Понад 2 год. політики говорять за зачиненими дверима. Потім Богатирьова виходить і розповідає про порядок денний першої сесії. Спочатку урочисте відкриття та складання присяги новообраними депутатами, тоді — створення тимчасової президії Ради. До неї увійдуть представники всіх фракцій парламенту. Після цього старий уряд складе свої повноваження перед новообраним. Президент звернеться до депутатів, а попереднє керівництво парламенту відзвітує про свою роботу. Сформують фракції та затвердять кількість комітетів.

"Регіоналка" наголошує, що відразу потому розглянуть питання щодо формування коаліції. Її запитують, чи підтримає Партія регіонів кандидатуру Івана Плюща на посаду голови Верховної Ради.

— Кандидатура Івана Плюща може розглядатися як така, що може знайти в залі підтримку більшості депутатів, — відповідає Богатирьова.

Олександра Турчинова теж запитують про Плюща. Він каже, що згідно з угодою між НУ-НС і БЮТом, кандидатуру спікера висувають "нашоукраїнці".

— Але мені важко спрогнозувати підтримку саме Плюща, оскільки він досі не підписав угоди про створення коаліції між БЮТом і НУ-НС, — хитає головою Турчинов.

"Нашоукраїнець" Роман Зварич говорить, що блок підтримає запропоновану президентом кандидатуру. Однак нагадує, що раніше політрада НУ-НС висунула на цю посаду В"ячеслава Кириленка, якого підтримали одностайно. Після цього Зварич бере зі столу подаровані Богатирьовою квіти й іде.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова натякнула на підтримку Плюща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути