Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 06:15

Батько Найєма покинув Афганістан із радянськими військами

"Я все правильно розумію? Мустафа стверджує, що СРСР окупував Афганістан і його батько так сильно переживав за батьківщину, що мав виїхати з окупантами до Москви?" — пише у "Фейсбуку" журналіст 40-річний ­Андрій Дзиндзя.

Так прокоментував репліку народного депутата з "Блоку Петра Порошенка" Мустафи Найєма про його батька в програмі "Гордон".

— Коли в Україні почалася війна, мені було 34 роки. Моєму синові — 7. Приблизно так само, як моєму батьку, коли він мав виїхати з країни, — говорить 35-річний Мустафа Найєм.

Його батько був заступником міністра освіти Афганістану. 1989 року переїхав до Москви. Там вступив до аспірантури й одружився з українкою. 1990-го перебрався до Києва.

"Батько Найєма після виводу радянських військ утік разом із окупантами спочатку до Москви, а потім — до Києва. Тут їм давали житло, працевлаштовували і сприяли просуванню по службі, — пише у "Фейс­буку" блогер Ельвіра Булат. — Найєм — син пособника окупантів. Той побудував своє фінансове благополуччя на зраді батьківщині. Потім утік в обозі окупаційної армії від справедливої помсти. І Мустафа в нас непогано облаштувався. Й не горить бажанням повертатися на батьків­щину. Бо знає, що там на нього чекає".

Зараз ви читаєте новину «Батько Найєма покинув Афганістан із радянськими військами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути