середа, 04 липня 2007 19:25

Баранівський критикує Бокого

Автор: фото: PHL
  Олександр Баранівський після помаранчевої революції працював міністром сільського господарства в уряді Юлії Тимошенко. 17 серпня 2005 року він здійснив поїздку до Рівненської області
Олександр Баранівський після помаранчевої революції працював міністром сільського господарства в уряді Юлії Тимошенко. 17 серпня 2005 року він здійснив поїздку до Рівненської області

52-річний нардеп 5-го скликання від Соцпартії Олександр Баранівський не впевнений, що парламентські вибори відбудуться. Водночас він не боїться, що в разі виборів прихильники соціалістів віддадуть свої голоси за блок "Наша Україна"–"Народна самооборона"–"Українська правиця", хоча там і є колишній соціаліст Юрій Луценко.

— Ніколи наші виборці до цього об"єднання не підуть, — запевняє Баранівський. — Я бачу, що штаб усіх виборчих кампаній "Нашої України" знаходиться в Секретаріаті президента. Хотів би, щоб або всі політичні партії отримали там приміщення під свої штаби, або ніхто. Це було би правильно.

Як співпрацюватимуть під час виборів Соцпартія та "Регіони"?

— Ми ще не приймали рішення, що вибори відбудуться. Про це зараз важко говорити, але на вибори ми йдемо самі — це однозначно.

Якщо Соцпартія не потрапить до парламенту, чи можлива зміна лідера?

— Партія...— замислюється на декілька секунд Баранівський. — Якби ми відчували, що можемо не пройти, то шукали б додатковий резерв. А ми його не шукаємо. Особисто я не бачу ніякої потреби змінювати лідера. Сьогодні будь-яка політична сила була б щаслива, маючи такого лідера, як у нас.

Ми йдемо самі — це однозначно

Нещодавно ваш колишній однопартієць, а зараз "бютівець" Йосип Вінський заявив: повернеться в Соцпартію, якщо там не буде Мороза...

— Йосип Вінський завжди говорив не те, що думав. І в даному випадку теж. Коли він ішов, то погрожував, що Соцпартія розвалиться. Але партія не розвалилася, лише повітря стало чистішим після його виходу. Я переконаний, що якби він сьогодні прийшов і постукав у двері партії, то не знайдеться в нас нікого, хто б їх йому відчинив.

Якщо Соцпартія пройде в парламент, то які шанси у Мороза знову стати головою Верховної Ради?

— Чому так розглядається питання, щоб хтось зайняв якусь посаду? — ухиляється від відповіді Баранівський. — Для партії зараз головне провести конституційну реформу.

Днями соціаліст Іван Бокий сказав, що кошти на лікування міністра внутрішніх справ Василя Цушка дають його друзі, зокрема Ігор Урбанський (один із соціалістів-бізнесменів. — "ГПУ"). А хто ще дає?

— Я не люблю тих меценатів, які в біді допомагають, а потім на цьому роблять рекламу. По-християнськи так: якщо хтось подає комусь руку, то про це нікому не говорить. Я не сказав би, що Бокий зробив правильно.

Фахівці стведжують, що на вибори кожна велика партія витратить по 20–40 мільйонів доларів. Наскільки це відповідає дійсності?

— Важко сказати, — зітхає Баранівський. — Треба все рахувати, хоча виборча кампанія ніколи не була дешевою. Для нас ця сума буде трохи меншою, а інші партії потратять і більше.

Зараз ви читаєте новину «Баранівський критикує Бокого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути