Ексклюзиви
середа, 07 березня 2007 16:33

Балога подарував Тимошенко свисток із серцем

БЮТ і "Наша Україна" підписали угоду про спільну опозиційну діяльність на місцевому рівні. Це відбулося минулого вівторка у санаторії "Пуща Озерна" під Києвом.

— Те, що ми зібралися, є першою заявкою про те, що ми сильні і готові до боротьби, усвідомивши всі помилки, — стверджує лідер БЮТу Юлія Тимошенко, 46 років.

Вона каже, що опозиціонери тепер будуть єдиними навіть у селах.

Коли надходить черга виступу лідера "Нашої України" Віктора Балоги, 43 роки, ведучий церемонії оголошує його вихід дуже голосно, розтягуючи ім"я. Балога спокійно починає говорити, не звертаючи на це уваги. Тимошенко сміється. Навіть нагинається над столом, аби пожартувати з цього приводу з Турчиновим, Губським і Кириленком.

— Юлія Володимирівна прямо з літа весну чекала, і ми дочекалися, — говорить Балога.

Вітає жінок зі святом й оголошує, що має подарунок для Тимошенко.

— Тут свисток. Але на ньому є серце. Я думаю, що це свисток до дії, — пояснює.

— Серце Віктора Івановича присутнє, — відказує Тимошенко, глянувши на свисток.

Позаду них стоять прапори — помаранчевий "Нашої України" в оточенні двох білих із червоним сердечком БЮТу.

Лідери регіональних організацій підписують угоду дуже швидко та злагоджено.

У холі стоїть охоронець Олександра Третьякова, 36 років. Але самого нардепа у залі не видно. Він стоїть подалі від укладачів угоди — в коридорі, біля столів із кавою. "ГПУ" запитує, як він почуває себе в цей день. Адже його партія підписує угоду про спільну діяльність із БЮТом, а Юлія Тимошенко досі іронічно обзиває його "любим другом".

— Я этим горжусь, — спокійно відповідає Третьяков. — Мы обречены быть вместе, к счастью или к сожалению для Украины. В противном случае будет власть "Регионов". Сейчас они победили, но не окончательно.

Підходить літній чоловік із цигаркою. Третьяков мовчки витягує пластмасову запальничку і дає йому прикурити.

— К сожалению, люди отдали предпочтение ей, — продовжує. — Дали 22 процента. А теперь те, кто за нее голосовал, должны понимать, что сделали. Нет другого выхода, — зітхає.

На прес-конференції Юлію Тимошенко просять продемонструвати, як вона скликатиме свистком опозиційні сили.

— Цей свисточок, який мені подарував Віктор Іванович, настільки маленький, що свиснути як слід у нього неможливо, — віджартовується Тимошенко.

На вулицю Балога виходить першим. Біля "мерседеса" дає інтерв"ю одному з національних телеканалів. Тимошенко, з кимось перемовляючись, іде до машини. Лише в останній момент помічає, що Балога говорить на камеру, і різко зупиняється, аби не потрапити в кадр позаду "нашоукраїнця". Її особистий фотограф, ідучи позаду, не встигає зупинитися і трохи штовхає лідера БЮТу. Ніжно обіймає, вибачаючись. Але Тимошенко суворо відсторонює його рукою. Вона чекає, поки голова Секретаріату президента завершить. Тоді сідає на заднє сидіння "мерседеса" поруч із Балогою.

Зараз ви читаєте новину «Балога подарував Тимошенко свисток із серцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути