вівторок, 17 лютого 2009 18:04

Балога назвав Яценюка самовпевненим

Колишній спікер Арсеній Яценюк, 34 роки, у понеділок повідомив, що відмовився від пропозиції Секретаріату президента очолити Національний банк.

— Їм треба кудись відправити Яценюка — на посаду міністра, голови Нацбанку, куди завгодно, аби тільки він не стояв на дорозі, — натякає він на спроби нейтралізувати його як майбутнього кандидата у президенти.

Яценюк пояснює, що політик не повинен займатися грошово-кредитною системою. Мовляв, новий голова НБУ має встановити контакт із Кабміном. Також кандидат на цю посаду мусить забути про політичні амбіції.

— У мене є така амбіція — змінити не Національний банк, а всю країну, — каже Яценюк.

Але у вівторок голова секретаріату 45-річний Віктор Балога запевнив, що жодних офіційних пропозицій колишньому спікерові не робили.

— Упевненість Яценюка в тому, що йому пропонують очолити Національний банк, щоб усунути як потенційного учасника президентських виборів, свідчить лише про самовпевненість молодого й амбітного політика, — пояснює Балога.

Йому неодноразово пропонували очолити Нацбанк

— Я не думаю, що Яценюк свідомо говорив би неправду, — каже директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко, 39 років. — Іще коли йшлося про його відставку з посади голови Верховної Ради, йому неодноразово пропонували очолити Нацбанк. Я тоді був радником Арсенія Яценюка і знаю, що він відмовлявся. Як правило, такі пропозиції надходять не від Віктора Балоги. Це прерогатива президента.

Нещодавно колишній спікер справді зустрічався з Віктором Ющенком. Розмовляли кілька годин. Балоги при тій розмові не було.

— Я не знаю людини, яка була б готова взяти на себе зараз увесь негатив Національного банку, — додає Бондаренко.

26 січня парламент скасував свою постанову від 16 грудня 2004 року. "Про призначення Володимира Стельмаха на посаду голови Національного банку". Нардепи вважають, що так вони його відставили. Хоча згідно з Конституцією для цього треба подання президента. Віктор Ющенко оскаржує рішення Верховної Ради в Конституційному суді.

Зараз ви читаєте новину «Балога назвав Яценюка самовпевненим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути