Ексклюзиви
вівторок, 21 березня 2017 00:50

Януковича та його оточення зможуть судити заочно

— Рік тому прийняли закон про можливе заочне засудження. Обмежили термін його дії одним роком. Але справи по Януковичу, його оточенню та інших покидьках — дуже великі. Тому дію закону продовжили ще на два роки, — говорить народний депутат від фракції "Народний фронт" 38-річний Антон Геращенко.

16 березня Верховна Рада підтримала зміни до Кримінального кодексу про заочне засудження. За це в другому читанні проголосували 252 народні депутати.

Закон дозволяє викликати до суду особу, яка перебуває за межами України. Їй надсилають повістку за останнім відомим місцем проживання чи перебування. Також до 18 місяців подовжено термін досудового розслідування в провадженні про особливо тяжкі злочини. Тим, хто їх вчинив, збільшили максимально допустимий термін утримання під вартою.

— Кілька днів тому до суду передали першу справу про заочне засудження Януковича, — додає Антон Геращенко. — Вона стосується його дій на шкоду Україні та державної зради. Янукович закликав ввести до України російські війська. Цей закон уможливлює розгляд цієї й подібних справ.

Зараз ви читаєте новину «Януковича та його оточення зможуть судити заочно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути