Ексклюзиви
вівторок, 26 вересня 2017 07:05

"Адвокати Довгого розвалять будь-яку справу"

22 вересня генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутатові з групи "Воля народу" 36-річному Олесеві Довгому.

Він у цей день не з'явився у Верховній Раді. На посаді секретаря Київської міськ­ради виносив на розгляд земельні питання з порушенням регламенту. 2005-го 100 га землі заповідника Жуків острів вивели з власності громади Києва.

11 липня парламент зняв недоторканність із Довгого. Через три дні Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала слідчі дії щодо нього. Депутату загрожує ув'язнення від трьох до восьми років і штраф — від 8,5 тис. до 17 тис. грн.

— Такий негідник, як Довгий, має багато адвокатів. Вони розвалять будь-яку справу. Перед підписанням підозри генпрокурор мав переконатися в якості подання, — каже 42-річний політолог Тарас Березовець.

— Луценко став дуже обережний. Уважно ставиться до всього, що підписує.

Знаю, що Генпрокуратура готує подання на шістьох народних депутатів. Антикорупційне бюро — ще на п'ятьох. На розгляд Верховної Ради їх планували внести у вересні. Але не поспішають, щоб не провалити голосування за бюджет і реформи.

У декларації за 2016 рік Олесь Довгий вказав $1,5 млн готівкою, 95 картин, 10 статуй, 11 наручних годинників.

Зараз ви читаєте новину «"Адвокати Довгого розвалять будь-яку справу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути