вівторок, 02 грудня 2008 17:18

Яценюк може очолити "Демократичний фронт"

Екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 34 роки, відмовився створювати політичну силу разом із Народно-демократичною партією. Про це розповів колишній очільник НДП, а нині член політради Валерій Пустовойтенко, 61 рік.

— Я знаю, що Арсеній Яценюк розкручуватиме партію "Демократичний фронт" і неодмінно очолить її, — запевняє він.

Додає, що фінансуватимуть політсилу колишнього спікера "дві дуже відомі особи". Прізвищ не називає. Подейкують, що гроші у партію Яценюка вкладатимуть мільярдери Віктор Пінчук, Віталій Гайдук, Рінат Ахметов і Сергій Тігіпко.

В оточенні Яценюка інформацію про партію "Демократичний фронт" підтверджують. Вона отримала таку назву місяць тому — раніше була "Народною трудовою партією". Зареєстрована у червні 2007-го.

Поки що її очолює 57-річний Віктор Вашкевич. Шість років тому він балотувався до Верховної Ради від партії "Демократичний союз", яку тоді очолював колишній секретар Ради нацбезпеки й оборони Володимир Горбулін. Але у парламент не потрапив. Потім працював помічником народного депутата Валерія Акопяна. Той був пов"язаний зі структурами колишнього голови "Нафтогазу" та Держуправління справами Ігоря Бакая. Був віце-президентом "Інтергазу".

Раніше Яценюк вів переговори про об"єднання з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, екс-міністром оборони Анатолієм Гриценком і лідером однойменного блоку Віталієм Кличком. Але всі вони відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк може очолити "Демократичний фронт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути