пʼятниця, 04 лютого 2011 00:00

3

Стільки міністрів виключать з опозиційного уряду через голосування за перенесення  виборів президента й парламенту. Це — "тіньові" віце-прем'єри Юрій Кармазін, Володимир Стретович і міністр внутрішніх справ Геннадій Москаль.

— Рішення для мене було давно очікуваним, — каже "нунсівець" 52-річний Володимир Стретович. — Тіньовий уряд останній раз збирався в першій половині квітня торік. Із тих пір засідання не скликали. Якщо і було таке, то я про це чомусь дізнавався через день. Тіньовий уряд зрозумів, що я там зі своїми позиціями недоречний. Таким чином я визнав для себе, що втратив із ним зв'язок. Я про рішення виключити мене і ще двох депутатів дізнався з інтернету. Не просили прийти та висловити свою позицію щодо голосування за зміни Конституції.

Опозиційний уряд був сформований у березні 2010-го. До його складу увійшли 19 депутатів із НУ-НС і БЮТ із прем'єром Сергієм Соболєвим. Створення опозицією тіньового уряду передбачала конституційна реформа 2005 року. Свого часу такий державний орган утворювали "регіонали". Після приходу до влади Віктора Януковича нова влада скасувала конституційну реформу.

Зараз ви читаєте новину «3». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути