пʼятниця, 22 червня 2018 05:30

Зоя Луців виграла 250 гривень

Автор: ФОТО надане Зоєю Луців
  Зоя і Василь Луціви з села Похівка Богородчанського району на Івано-Франківщині п’ять років передплачують ”Газету по-українськи”
Зоя і Василь Луціви з села Похівка Богородчанського району на Івано-Франківщині п’ять років передплачують ”Газету по-українськи”

— Я з сусідкою говорю, а чоловік несе "Газету по-українски" й усміхається. Каже: "Ти виграла гроші". Я не повірила, доки Василь не показав прізвище серед переможців, — каже 46-річна Зоя Луців із села Похівка Богородчанського району на Івано-Франківщині.

"Газету по-українськи" передплачує 5 років.

— Виписую на кожне півріччя, а читаю від початку її виходу, — говорить Зоя Мирославівна. — Я 23 роки працювала в райцентрі листоношею. Завжди агітувала людей, щоб передплачували "Газету по-українськи", бо цікава й має багато сторінок. Зараз не працюю, у мене група по інвалідності. У 1993 році потрапила в аварію. Була тоді в декретній відпустці. Дочці було півроку, а синові — три. Поїхала на велосипеді в Богородчани. На трасі мене обігнав кран, збив лапою. Вона вискочила на повороті. Водій не помітив і поїхав. Його зупинила зустрічна машина. Я лежала в крові, непритомна. Погрузили в ту машину й повезли в лікарню. Перенесла дві операції на голові. За три місяці зробили пластику.

У Похівку Зоя Луців приїхала в 1989 році.

— Звідси родом мій чоловік. Я народилася в селі Тишенківка Красноградського району на Харківщині. Росла в багатодітній родині. Нас у батьків було шестеро — четверо братів і я з сестрою. Василь до села приїхав на заробітки. Працював на будівництві. Він старший за мене на п'ять років. Мені було 17, а йому — 22. Почали зустрічатися. Через чотири місяці забрав мене до своїх батьків, і нам зробили вечірку. Згодом народили сина Андрія й доньку Ольгу. Чоловік у мене золотий. У нас немає поняття "твоя й моя робота". Поки я на городі, він — на кухні. Коли не можу досапати, Василь дороблює. А мені каже: "Зоє, йди відпочинь".

Подружжя живе у шлюбі 29 років. Син 27-річний Андрій вивчився на кухаря-бармена. Поїхав на заробітки в Польщу. Дочка 25-річна Ольга зі своєю родиною живе через хату від батьків. Працює в магазині продавцем. Виховує 4-річного Артема.

Зараз ви читаєте новину «Зоя Луців виграла 250 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути