Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2007 17:05

Зоя Демчук має двох чоловіків

Автор: фото: Роман ЖИЖАРА
  Дорослі діти Зої Демчук уже мають свої сім’ї. Сусіди кажуть, що тепер жінка має право подбати про своє щастя
Дорослі діти Зої Демчук уже мають свої сім’ї. Сусіди кажуть, що тепер жінка має право подбати про своє щастя

Двоє чоловіків біля однієї жінки донедавна уживалися в селі Кречів Іваничівського району на Волині. Потім 45-річний Василь покинув 58-річну Зою Демчук через ревнощі до її колишнього чоловіка — 65-річного Миколи.

До села Кречів веде розбита ґрунтова дорога. Автобус розхитує на ямах, салон сірий від пилюки. Розпитую в пасажирів, де живе Зоя Демчук.

— Та, що двох чоловіків має? — уточнює лисуватий бородач і підморгує до сусіда.

— Нє, Васька від неї пішов і нову жону знайшов, — весело відказує літній чоловік у картузі.

Вибілена мурована хата Демчуків стоїть у центрі села. Господиня у спортивних штанах, літньому светрі й гумових чоботах збирає опале листя на охайному подвір"ї.

— Сховайте фотоапарат, бо розіб"ю, — знервовано кричить і замахується віником. — Люди й так сміються, ніби я з двома чоловіками сплю. Насправді був лише один — Василь. А з Миколою живемо в різних кімнатах.

Із-за хліва виглядає лисуватий невисокий Микола. Граблями кучкує посохлу городину. До розмови не втручається, лише невдоволено бурчить. Я намагаюся розговорити жінку. Мовляв, куди правду діти — адже живуть утрьох.

— Було таке, жили, — погоджується хазяйка. — Бо Миколі немає куди йти. Ото й залишився жити з нами. Але Василь через ревнощі утік від мене. Забрав нашого спільного "москвича" і поїхав до батьків у село біля Луцька. Не знаю, може, вернеться.

У Зої Демчук п"ятеро дітей. Жінка тричі була заміжньою. Вперше побралася в 1969 році з механізатором Володимиром. Народила від нього четверо дітей. Потім вигнала чоловіка через постійні п"янки. У сусідньому селі той пристав до старшої від себе на 10 років самотньої жінки. Із другим чоловіком, Миколою, Зоя познайомилася на фермі, де працювала телятницею.

— Він старший на сім років. Дуже любив мене, — згадує вона. — Жили ніби добре, доньку Зоряну народили. Но трапився мені Василь, і полюбилися одне одному.

Із молодшим на 13 років Василем познайомилася на тій же фермі. Чоловік підробляв візником на підводі. Сусіди кажуть, що Зоя закохалася в нього. Навіть "москвич" подарувала. Щоб не злостити Миколу, закохані перебралися до матері Василя. Згодом чоловік приїхав до них, сказав: повертайтеся, будемо жити разом.

За стіл сідали гуртом, а спальні, само собою, окремі

— Утрьох веселіше й по господарству легше поратися, — визнає  пенсіонерка. — Жили мирно, хоча й ревнували одне одного. Коля біля свиней і курей ходив, а Вася на фермі гроші заробляв. За стіл сідали гуртом. А спальні, само собою, окремі.

Чоловіки в селі співчували Миколі. Радили розібратися з  залицяльником. А жінки потайки заздрили Зої — має дві пари роботящих рук у господарстві.

— А що тут такого? В неї хата прибрана, внуки нагодовані, — стає на захист сусідки Олена Катернюк. — Дорослі діти виїхали, мають свої сім"ї. Ніщо їй не заважає бути щасливою, нехай навіть на старості.

Зоя старалася не залишати чоловіків удвох, бо могли побитися. А бувало, що Микола заспокоював жінку, коли починала ревнувати Василя до сільських молодиць.

— Він у мене симпатичний, чорнявий, стрункий, — в очах Зої Демчук з"являються бісики. — Чого ж не ревнувати? Коли разом жили — він був слухняним.

Нині жінка готує їсти Миколі, пере йому. Той віддає свою пенсію, допомагає поратися біля свиней і птиці, обробляти 40 соток городу. Удвох доглядають онуків 32-річного Анатолія — сина Зої від першого шлюбу. Він живе у сусідньому селі Литовеж. Невістка поїхала на заробітки до Італії.

Питаю в Зої Демчук, чи прийме назад Василя, якщо він повернеться.

— Ну, ми з Василем ще можемо зійтися, — зітхає жінка. — А от із Миколою лише спілкуємося. Щоб жити, як чоловік із жінкою, — то не живемо. Нашої колишньої любові не повернеш.

Зараз ви читаєте новину «Зоя Демчук має двох чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути