Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 05:36

Жінка два роки працювала лікарем без медичної освіти

У російській Пермі вимагають поновити на роботі 36-річну Світлану Волкову. Жінка два роки працювала інфекціоністом у поліклініці. Медичної освіти не мала.

— Головний лікар не може пояснити, як прийняв її на роботу, — розповідає слідчий Юрій Павлунін. — Каже, мала рекомендації. Пацієнтам призначала багато аналізів. Тоді просила допомогти їй на медичних форумах або шукала лікування в інтернеті. Найчастіше просто призначала дуже сильні антибіотики.

За два роки на Волкову не скаржився жоден пацієнт. Вона тричі їздила на курси підвищення кваліфікації.

— Коли влаштовувалася на роботу, чогось не зрозуміла, — пояснює Волкова. — Думала, диплом лікаря мати не обов'язково. Закінчила географічний факультет. Я читала багато книжок про інфекційні захворювання. Якщо сумнівалася, просила консультації в інтернеті. Шахрайкою себе не вважаю. Думаю, мені заздрять. До мене черга розписана на кілька тижнів.

В інтернеті зібрали майже три тисячі підписів за те, щоб Волкову не звільняли.

— Волкова — якась родичка головного лікаря, — каже журналіст Ігор Карсін. — За чутками, їй стало сумно вдома. Її мали призначити секретаркою. Але щось пішло не так. Найсмішніше — діагностувала вона справді непогано. Ідеально знала симптоми найнебезпечніших інфекцій. У двох маленьких дітей змогла побачити менінгіт.

Зараз ви читаєте новину «Жінка два роки працювала лікарем без медичної освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути