Ексклюзиви
вівторок, 21 листопада 2017 05:56

"Забрав у мене документи й банківську карту. Якось уночі вибив ногою щелепу"

Три тижні в харківській посадці жила пара з піврічним сином. Із ковдр і дощок зробили халабуду. Їжу купували за гроші від здачі брухту. Минулого місяця жінку з дитиною забрала до себе молода родина.

— С Вовой нас познакомила подруга, когда я училась на бухгалтера в Кегичевке. Стали встречаться. Жили с ним по людям — сначала у его сестры, потом у друзей, — розповідає 21-річна Анастасія Фурманюк. Батьків не має. З 9 років жила в інтернаті міста Люботин на Харківщині. Потім переїхала в селище Кегичівка на навчання.

Її цивільний чоловік Володимир Тахіров, 27 років, кілька разів був засуджений. Коли Анастасія завагітніла, поїхав на заробітки в Росію.

Після народження сина Данила жінку перевели в Люботинський центр матері й дитини, бо ніде не була прописана. Звідти втекла. Жалілася на погане ставлення.

— Разом із Вовою приїхали до Харкова. За "дитячі" гроші орендувала подобово квартири. Платили від 300 до 600 гривень. За місяць гроші закінчилися, — продовжує Фурманець. — Вова запропонував раз переночувати в посадці. Час ішов. Зрозуміла, шукати інше житло він не збирається. Забрав у мене документи й банківську карту. За спроби втекти бив. Якось уночі вибив ногою щелепу. Тепер ношу шину, доки не зростеться.

У посадці Вова пив з алкоголіками, які жили по сусідству. Просив їх за мною наглядати, щоб не втекла. Ці люди перебувають у розшуку — школу пограбували.

Анастасія з сином ночували на матрацах. Купалися в холодній воді у тазиках. Замість стін у халабуді — брудні простирадла. За кілька тижнів перебування там у Данила підвищилася температура, з'явився кашель.

— Я сказала чоловікові, що дитина захворіла і треба везти в лікарню. Взяла сина й пішла в поліцію, — каже Анастасія.

Правоохоронці відвезли Данила до лікарні. Там діагностували бронхіт, обмороження кінцівок, виснаження.

— Полиция Харькова выложила у себя на странице в интернете информацию про Настю. Посоветовался с женой. Решили помочь ей, — говорить харків'янин 23-річний Роман Савінов. Тимчасово поселив Анастасію у себе вдома. — Сам півтора року тому був у складному матеріальному становищі. Зараз маю дружину й сина Віталія, 7 місяців. Тому намагаюся допомагати людям.

Настя добра. Хоча після життя в лісі постійно пригнічена. Хвилюється за сина. Боїться, що його заберуть назавжди. Коли бачить нашого хлопчика, починає плакати.

Настя розповіла свою історію по телебаченню. Тепер багато людей радять вигнати її. Нібито вона лінива, звикла жити за чужий рахунок. Вони її не знають. Настя працьовита. Допомагає моїй дружині по господарству. Готує їжу, прибирає. На роботу поки що не влаштувалася, бо не має документів. Відновлює їх.

Органи опіки та піклування вирішили відібрати сина в Анастасії Фурманець на півроку. За цей час жінка повинна відновити документи, знайти житло й офіційну роботу. Батько Данила втік із Харкова. Поліція оголосила його в розшук.

Зараз ви читаєте новину «"Забрав у мене документи й банківську карту. Якось уночі вибив ногою щелепу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути