пʼятниця, 03 грудня 2010 05:45

За квартиру платять півціни і безкоштовно отримують ліки за рецептами

В Україні від початку року багатодітні родини мають право поза чергою отримати квартиру та встановити телефон. Платять половину квартплати, компослуг та абонплати за телефонний зв'язок. Діти безкоштовно їздять громадським транспортом, навчаються в державних вузах і отримують ліки за рецептами. Багатодітні батьки можуть брати додаткові відпустки й мати надбавку до пенсії.  Великі родини подають документи в місцеві управління у справах сім'ї та молоді. Родину вносять у державний реєстр і видають посвідчення багатодітної. Після цієї процедури — можна отримувати пільги.

32-річна Яна з Умані на Черкащині від першого шлюбу мала доньку 3-річну Тетяну. Торік удруге вийшла заміж. Народила двох хлопчиків-близнюків. В Яни троє дітей — отже, вона багатодітна мати. Але в її чоловіка Володимира — двоє. Чиновники засумнівалися, чи може така родина отримати статус багатодітної. У законодавстві про такі сім'ї нічого не сказано.

— Коли почали видавати посвідчення багатодітним сім'ям, з'ясувалося, що в законодавстві є прогалини. У Сімейному кодексі термін "багатодітна сім'я" не визначений чітко. Тому одні місцеві адміністрації не визнають багатодітною родину, де діти від різних чоловіків. Інші — видають посвідчення. Усе залежить від того, як юридичний департамент адміністрації тлумачить це питання. Міністерство готує законопроект, в якому буде виписано, що всі родини з трьома і більше дітьми вважатимуть багатодітними. І в тому випадку, якщо сім'я утворена шляхом повторного шлюбу. Це питання буде вирішено приблизно за місяць, — пообіцяли у відділі сімейної політики Міністерства сім'ї, молоді та спорту.

Яні видали посвідчення, яке надає право на пільги. Документи оформили тільки на неї як на багатодітну матір.

Зараз ви читаєте новину «За квартиру платять півціни і безкоштовно отримують ліки за рецептами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути