Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2018 05:15

"Взяли на роботу, бо навчаюся в Україні"

"Коли повернуся додому з українським дипломом, зможу легше знайти хорошу роботу. Торік у грудні їздив у Гамбію на зимові канікули. Працював у готелі "Коко Оушен Резорт енд Спа". Платили 100 доларів на місяць. Востаннє працював викладачем у Гамбійському інституті туризму та гостинності. За вісім занять на місяць заробляв 200 доларів. Узяли, бо навчаюся в Україні", — пише гамбієць 28-річний Ассан Гайє.

Два роки тому приїхав в Україну на навчання. Вступив у Черкаський університет ім. Богдана Хмельницького на спеціальність "Туризм".

— У нас теж є університет, але мати український диплом краще. Наші викладачі мало цінуються, а українська освіта вважається достойною.

Планую отримати диплом бакалавра в Україні, а магістратуру закінчити в Канаді. З українським документом про освіту можу пройти лише додаткові 6-місячні курси, упродовж яких повторюють вивчене в університеті, та скласти іспити. Це легше, ніж їхати туди з африканським дипломом.

Мені подобається Україна. Тут усе дешево. За навчання та проживання платять батьки. Щомісяця витрачаю мінімум 150 доларів.

Побував у Дніпрі, Києві, Тернополі та Запоріжжі. Столицю люблю найбільше, бо там мої друзі. У Києві почуваєшся, як в Європі. Там ніхто не зважає на те, що ти чорний.

Торік узимку приїхав у Київ до друга. Він надіслав адресу на телефон, який у дорозі розрядився. Я не знав, куди іти й що робити. Стояв на вокзалі, було холодно, друга ночі. До мене підійшов перехожий. Пояснив йому, що сів телефон, не маю зарядного пристрою. Він купив його і дозволив зарядити телефон у машині. Допоміг знайти адресу друга в Гуглі. Це був мій найкращий день в Україні. Чоловік погано знав англійську, але все одно допоміг.

Ніколи не ходив до українського лікаря. Друзі казали, що медицина в Черкасах погана. Тут помер мій приятель із Зімбабве. Він грав у футбол, як опинився в лікарні — не пам'ятав.

Якщо українець не п'яний, то поводиться краще за африканця. Ми дуже шумні. Часто сидимо надворі біля наших будинків, слухаємо музику, відпочиваємо. Тут я такого не бачив.

Збираюся після навчання повернутися в Гамбію, щоб працювати готельним менеджером. Але все одно хочу приїздити сюди, бо люблю цю країну.

Зараз ви читаєте новину «"Взяли на роботу, бо навчаюся в Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути