четвер, 17 вересня 2020 05:30

"Відлетіла на 20 метрів. Загинула за дві хвилини"

Староста села Петрики Городищенського району на Черкащині 46-річна Наталія ГИБАЛО загинула 9 вересня. Із колегами займалася благоустроєм села й потрапила під колеса машини.

— Ще вранці Наталія Петрівна забігала до редакції — домовлялися опублікувати її звіт, — розповідає місцевий журналіст Володимир Чос. — Як завжди, була життєрадісна, енергійна. Потім у селі проводили заходи з благоустрою. Раптом на людей вилетіла машина. Всі відскочили, а Наташа не встигла.

— Наташа мала безліч планів, — говорить односельчанка Світлана Чистякова. — Того дня вранці домовлялася з підрядниками. Потім попросила чоловіків із села зрізати гілляки на деревах обабіч дороги. Приїхала подивитися на їхню роботу. Вхопила зрізані гілки й хотіла перенести на інший бік. Невідомо звідки взявся цей дід на "Жигулях". Він не зовсім адекватно оцінював ситуацію. Витискав усю швидкість, на яку машина була здатна. Неодноразово потрапляв у різні ситуації. Навіть перекидався. В селі говорять, що цього разу їхав 120 кілометрів на годину. Від удару Наташа відлетіла на 20 метрів й ударилася об асфальт. Померла за 2 хвилини. За нею плакало все село.

Винуватець аварії — сусід Наталії. Цей чоловік — удівець. Коли померла його дружина, Наташа організовувала похорон. Бо рідна донька, яка живе десь у Росії, так і не приїхала.

Наталію Гибало поховали у сусідньому селі Вільшана, звідки родом. У неї залишилися двоє дітей. Донька вийшла заміж і живе в Польщі. Син ходить до 11-го класу.

— На початку весни її донька вийшла заміж за поляка й переїхала до нього, — розповідає Чистякова. — Вагітна дівчинкою, ось-ось має народити. Наташа чекала на внучку, не могла натішитися, що скоро стане бабою. Її чоловік — сердечник. Ніхто не наважувався повідомити рідним про смерть Наташі. Не знали, кому телефонувати: чи хворому чоловікові, чи вагітній доньці.

— Наталія Петрівна мала талант спілкування з людьми. Байдуже з якими — сільським дідом або районним начальством. Відчувала стан людини, — каже колишній голова сусіднього села Журавка Віктор Шаповал. — Працювала сільським головою Петриків із 2006 року. Хоч особливої освіти не мала, але з великим відривом перемагала визнаних фахівців. Енергійна й цілеспрямована жінка.

Зараз ви читаєте новину «"Відлетіла на 20 метрів. Загинула за дві хвилини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути