Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 05:30

У зоопарках фальсифікували втечу тварин

Автор: South China Morning Post
  У китайському зоопарку Гуйшан у провінції Гуанхі відвідувачам показують надувних пінгвінів і домашніх тварин. В афіші обіцяють папуг, хижаків та екзотичних птахів. Вхід до звіринцю коштує 15 юанів — майже 60 гривень
У китайському зоопарку Гуйшан у провінції Гуанхі відвідувачам показують надувних пінгвінів і домашніх тварин. В афіші обіцяють папуг, хижаків та екзотичних птахів. Вхід до звіринцю коштує 15 юанів — майже 60 гривень

У Китаї до шести років позбавлення волі засудили керівників трьох зоопарків. Ті продавали тварин.

— Рік тому побачили в інтернеті фотографії дуже рідкісного дикого кота вдома у власника мережі кафе, — розповідає зоозахисниця Лю Де Пінь. — Розпитали, як він дістав тварину. Пояснив, що купив через знайомих у зоопарку за 3 тисячі доларів. Працівники закладу сказали, що кіт сильно хворів і його довелося приспати. Продавали також невеликих хижаків, екзотичних птахів, змій.

Тваринами торгували три зоопарки в провінції Сичуань. Залишили по одному представнику кожного виду.

— Постійно нарікали на інфекційні хвороби, — продовжує Лю. — Зазначали, що тварини значно старші, ніж було насправді. Зробили підкоп у кількох клітках і заявили, що утриманці втекли. За два місяці поскаржилися на отруєний корм.

Кожен зоопарк щомісяця подавав заявки щонайменше на шість тварин. Деякі й за рік стільки не просять. Ми підрахували, що в одному має бути 20 шимпанзе. А насправді залишилося двоє. Продали навіть пеліканів. І попросили ще одного тигра і двох пантер.

Замовники самі виходили на продавців. Серед багатих поширилась чутка, через кого можна дістати рідкісних тварин. Гроші за них ділили між усіма працівниками. Такі випадки бувають і в інших зоопарках.

Зоозахисники намагалися повернути тварин до закладів. Суд відмовив. Пояснили, покупці могли не знати, у кого придбали звіра.

— Фламінго купили якісь родичі судді. У сина мера міста — дві жаби по 750 доларів. Дикого кота й тигреня власники самі попросили забрати до зоопарку.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарках фальсифікували втечу тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути