Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2019 05:21

"Установлюю погодинну оплату праці"

Автор: Фото надане Зоряною Кобецькою
  Зоряна Кобецька  переїхала жити до іспанського міста Денія через холодний клімат в Україні
Зоряна Кобецька переїхала жити до іспанського міста Денія через холодний клімат в Україні

— Переїхала в Іспанію через поганий клімат в Україні. На батьківщині постійно хворіла фарингітом, тому треба було підібрати теплішу країну для проживання. Перші півтора року в Іспанії жили в батьків чоловіка. Вони виїхали 15 років тому на заробітки і там залишилися, — розповідає 26-річна Зоряна Кобецька з міста Болехів Івано-Франківської області. Три роки тому виїхала до міста Денія.

Квартиру шукали через агенцію нерухомості. Хороші варіанти житла починають виставляти восени. Влітку здають подобово за 60–63 євро. Більшість зароб­ляють цим на весь рік.

У нас студія на 47 "квадратів" з усією побутовою технікою, інтернетом. На цю квартиру претендували ще п'ять пар. Чоловік розказав нашу історію переїзду, і рієлтор обрала нас. Коли укладали договір, обов'язково потрібно було сплатити за місяць оренди 400 євро. Стільки ж — за послуги агенції і ще 400 євро як гарантію, що у квартирі нічого не поламається. Всі меблі й техніка збережуться. Коли з'їжджатимемо, то господар поверне заставні гроші.

Власник одразу попередив: не заводити ні котів, ні собак. Зрозуміли його, коли побачили подряпані двері та стіни.

Господар квартири вигнати не може. Має за кілька місяців попередити, що хоче продати чи жити сам.

Рахунки приходять в онлайн-кабінет. Платимо щомісяця за світло в середньому 50 євро. За воду раз на два місяці — 40–45 євро.

Світло найдорожче обходиться. Розробили з чоловіком цілий план економії. В нас бойлер і електрична плита — затратні. За нічним тарифом з 23:00 до 13:00 нижча ціна за кіловат — 14 центів. Ми купили двозонний лічильник. Коли дешева електро­енергія, перемо речі в машинці, готуємо їсти.

Працюю віддалено менеджером міжнародного сайта. Займаюся підтримкою клієнтів у чаті. Можу працювати з будь-якої точки світу. Єдина умова, я маю повідомляти керівництво, що кудись переїжджаю. З мене знімають податки в тій країні, куди переїду.

Сама встановлюю погодинну оплату праці. Починала з 8 доларів. Зараз беру 12 доларів за годину. Але маю відпрацювати 40 годин на тиждень із 10:00 до 18:00.

Зараз ви читаєте новину «"Установлюю погодинну оплату праці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути