четвер, 08 квітня 2021 05:10

Юрія Юрасюка поховали в закритій труні

В Ірпені на Київщині попрощалися зі стоматологом 40-річним Юрієм ЮРАСЮКОМ. Помер від коронавірусу на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх.

— На відпочинок Юрій поїхав із родиною, — розповідає товариш військовий капелан 40-річний Анатолій Кушнирчук. — Перед відльотом всі здали тест на ковід. Були негативні. На третій день в Єгипті йому стало зле. Не поклали одразу в лікарню, бо страхова компанія вчасно не відкрила поліс. Ізолювали в кімнаті готелю. До шпиталю відвезли, коли став непритомніти. У нього була пневмонія, почали відмовляти нирки. Гемодіаліз призначили, коли Юрій уже помирав.

Юрасюк був волонтером громадської організації "Бучанська варта". Брав участь у Революції гідності, допомагав військовим на Донбасі. В Ірпені мав приватний стоматологічний кабінет.

— Коли почалася війна, казав: "Буду купляти все, що треба". У нього був тоді автобус. Возили ним допомогу військовим. Проїхали сотні тисяч кілометрів. Цілий день Юрій міг лікувати зуби, а ввечері виїжджав на схід. Питав, як такий режим витримує. Відповідав: "Як треба, то треба", — говорить Кушнирчук. — Востаннє з ним бачилися 15 січня на його день народження. У штабі "Бучанської варти" він накрив стіл. Казав, що все буде добре. Був великим оптимістом.

Юрія Юрасюка поховали в закритій труні. У нього залишилися дружина і дві доньки.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Юрасюка поховали в закритій труні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути