Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2018 00:55

Юрій Гриневич помер після операції на підшлунковій залозі

Автор: WWW.GORDONUA.COM
  Юрій ­Гриневич 27 років працював в Одеській анімаційній студії. Його серце зупинилося 4 грудня
Юрій ­Гриневич 27 років працював в Одеській анімаційній студії. Його серце зупинилося 4 грудня

7 грудня в кінозалі Одеської кіностудії попрощалися з мультиплікатором Юрієм Гриневичем. Він мав панкреатит. Помер після операції.

— В понедельник Юру забрали в больницу. На следующий день ему сделали операцию на поджелудочной железе. После нее он попал в реанимацию. Там его сердце остановилось, — розповідає цивільна дружина Сніжана Бужениця. Працює художником в Одеській кіностудії мультиплікації. — Юра до останнього ходив на роботу. Працював над кількома проектами. Мав багато задумів. Разом ми прожили 25 років. Офіційно оформити стосунки не встигли.

Юрій Гриневич закінчив Одеське художнє училище. 1991 року почав працювати в Одеській анімаційній студії. Серед його найвідоміших робіт — кліпи для кабаре-дуету "Академія", заставки для "Джентльмен-шоу", відеожурнал "Каламбур" та анімаційний серіал "Маски-шоу".

— Юра был добрым и спокойным, умел создать в коллективе душевную атмосферу, — розповідає колега Наталія Бабінчук. — На роботі постійно носив із собою олівець. За кожної нагоди робив замальовки. На його малюнках завжди було видно характер персонажів. Та він не зміг до кінця реалізуватися. Якби попав в іншу обстановку, зміг би зробити набагато більше.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Гриневич помер після операції на підшлунковій залозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути