четвер, 16 січня 2020 05:35

У Віталія Ковальчука залишилося шестеро дітей

8 січня протоієрею Успенського Низкиницького чоловічого монастиря Володимир-Волинської єпархії 55-річному Віталію КОВАЛЬЧУКУ стало зле за кермом "Рено Кенго". Машина з'їхала з дороги та врізалася в дерево. Священника госпіталізували. Він помер у реанімації.

— Отець Володимир був приязним, простим і щирим, — розповідає колега 41-річний Віктор Мартиненко. — Ніколи ніхто не бачив його розгніваним. За життя він жодного разу не сказав грубого слова, нікого не образив. Протягом 13 років ми разом служили у Низкиницькому монастирі. Тільки добрі і світлі спогади лишилися про отця Віталія. Він був хорошим священником. Мав дуже сильну віру й щиро жив за заповідями Божими. У ньому не було ніякої фальші.

Віталій Ковальчук був хірургом за освітою.

— Багато парафіян зверталися до нього, як і до лікаря. Він завжди міг дати слушну пораду, — каже Мартиненко. — Прихожани його дуже любили. Частина людей ходили на службу саме через нього.

У священника залишилися дружина та шестеро дітей. Найменший син торік пішов до першого класу.

— Отця Віталія поховали 10 січня біля Низницького чоловічого монастиря, — розповідає Віктор Мартиненко. — Люди йшли прощатися з ним із вечора. На похорон прийшли кілька тисяч. Було багато духовенства і гори квітів.

Зараз ви читаєте новину «У Віталія Ковальчука залишилося шестеро дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути