вівторок, 18 вересня 2018 05:40

У соцмережах шукають, де купити воду

— Хвилюємося, що можемо втратити не лише будинок, а й острів. Щоб уберегти дім від стихії, позабивали дошками вікна. Занесли до хати й у гараж всі речі з двору, — розповідає 26-річна Леся ­Зінчук, яка живе на узбережжі Атлантичного океану в штаті Південна Кароліна. Із чоловіком готуються до урагану "Флоренс". За прогнозами, буде одним із найпотужніших за кілька десятиліть.

Стихія насувається на штати Вірджинію, Північну Кароліну й Південну Кароліну. Там президент Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан і обов'язкову евакуацію.

— Плануємо перечекати ураган у Ґрінвілі. Він за півтори години їзди від океану, — каже Леся. — Там маємо господарство. Готуємо пасіку, як можемо. Перевірили й прив'язали вулики, щоб не знесло вітром. Запаслися харчами собі, курям і качкам. Набираємо воду в контейнери. Вчора купили генератор, простояли за ним годину в черзі. Зараз проблема запастися бензином. Хоча він учора був на продаж, але немає де купити каністри. Всі розібрали.

Ірина Волошина, 30 років, із Хмельницького навчається в магістратурі Університету Північної Кароліни в місті Чапел-­Хілл. Каже, що заняття припинили.

— Студентів просять за можливості виїхати з міста й бути з сім'єю. Тим, хто буде змушений залишитися в кампусі, нададуть необхідну підтримку. У соц­мережах жартують щодо запрошень на вечірку в басейні на площі університету. Але всі запасаються харчами та питною водою. Вона стала дефіцитом у місцевих супермаркетах.

— У нашому містечку взагалі води в продажу немає. Були в Ралі — там теж паніка. Натовпи людей біля заправок, — каже 34-річна Галина Карпенскі з Івано-Франківська. Живе в місті Рейдзвіл, Північна Кароліна. — У соцмережах люди шукають, де купити воду. Молока й хліба в магазинах немає. Чоловік завтра має купити газ, якщо буде. Щоб можна було зігріти воду на грилі, коли не буде електрики. У сусідньому місті велика річка, то багато людей заклали хати мішками з піском. Я запаслася консервами, бо маємо із чоловіком притулок для собак. На всяк випадок підготувала план евакуації.

Зараз ви читаєте новину «У соцмережах шукають, де купити воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути