середа, 10 січня 2018 05:51

Анатолій Грищинський мав 78 років водійського стажу

У Ніжині на Чернігівщині помер 97-річний Анатолій Грищинський. Позаторік став рекордсменом Національного реєстру рекордів — його визнали найстаршим водієм країни. Два роки тому переніс інсульт. Після операції на очах на одне осліп.

— Востаннє Анатолій Олександрович сідав за кермо кілька місяців тому, — розповідає друг Євген Луняк, 40 років. — Їздив на пошту за два кілометри від дому купити газети. Машиною добирався і на могилу дружини. Але з неї не виходив. Кілька хвилин постоїть на кладовищі, їде далі.

Анатолій Грищинський народився в Києві. Права водія отримав 19-річним. Брав участь у Другій світовій війні. Був водієм. Згодом закінчив університет. Отримав ступінь кандидата економічних наук. Викладав у Миколаївському кораблебудівному та Ніжинському педагогічному інститутах. На пенсію вийшов 2002-го. Мав 78 років водійського стажу.

Анатолія Олександровича поховали поряд із дружиною. Вона померла сім років тому. У нього залишилися дві доньки. Рідна живе в Києві, прийомна — в російському Курську.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Грищинський мав 78 років водійського стажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути