Ексклюзиви
середа, 18 лютого 2009 17:55

Троє лисих чоловіків визнали кращого перукаря
5

Журі конкурсу перукарської майстерності: автогонщик Олексій Мочанов (ліворуч), продюсер Олег Чорний і танцівник Владислав Яма (стоїть спиною)
Фото: фото: Андрій Єловіков
Співачка Наталя Волкова (праворуч) каже, що ненавидить зачіски
Співачка Ольга Полякова роздягається у столичному салоні краси ”Доміно” перед турніром перукарів
Учасниці гурту ”Ікс ес” роблять зачіску у шість рук
Співачка Наталка Карпа заколює ”невидимками” волосся моделі

— Что лысые мужчины могут понимать в женских прическах?! — пафосно вигукує телеведучий Григорій Герман у столичному салоні краси "Доміно". Там у вівторок улаштували турнір із перукарської майстерності серед зірок. Переможців обирали танцівник Владислав Яма, автогонщик Олексій Мочанов та продюсер Олег Чорний. Усі члени журі — лисі.

У залі салону тісно. Довговолосі моделі чекають у кріслах біля дзеркал. Ведуча, травесті Белла, закликає зірок зробити їм зачіски. Відгукуються співачки Наталя Волкова, Наталка Карпа та Міка Ньютон, учасниці гурту "Ікс Ес".

— Всю жизнь мечтала быть парикмахером! — каже 24-річна Волкова, заколюючи у ряд темні локони моделі Альбіни. — Будешь двигаться — убью, — попереджає її жартома. Вовтузиться біля крісла навприсядки, потім втрачає рівновагу і падає.

— Я зачіски ненавиджу, — рвучко випростується. Пригладжує волосся, зібране на потилиці у хвіст. — Максимум — можу накрутити кучері. А строгий хвостик підкреслює моє обличчя.

22-річна Міка Ньютон збирає волосся своєї моделі у хвіст на маківці. Ньютон знову перефарбувалася — із брюнетки стала рудою.

— Давно про це мріяла, чесно, — кліпає густо нафарбованими очима. — Ніяк не могла наважитись. Якось прийшла у салон до дизайнерки Ольги Громової. Переглядала журнали-каталоги, а там усі моделі руді.

За роботою Міки стежить автогонщик Олексій Мочанов, 39 років.

— Можешь уже менять профессию! — радить їй жартома.

— Я краще буду кондитером на фабриці, — відмахується співачка. — Мені це подобається: сама приготувала — сама з"їла. Я чудово готую, в мами навчилася. Особливо торти смачні випікаю. Мій фірмовий — "Кучерявый мальчик".

Мочанов підморгує та відходить.

— Десять років не був у перукарні. Поголився сім років тому, бо в Москві мене надто коротко підстригли. Часто зупиняла міліція: з тим "їжачком" я був схожий на чеченця-кавказця, — Молчанов гладить рукою лисину. — В класі п"ятому, правда, був кучерявий, як Пушкін. Волосся на голові в мене вдвічі темніше, ніж у бороді, — чухає неголене підборіддя. — Мама каже, це ознака благородного походження.

Запевняє: за лисиною доглядати легко.

— Щодня голюся — має бути хороша бритва і свіже лезо. Бризкаю туалетною водою, тому ввечері від мене сильно нею пахне. Якщо чоловік за собою стежить, займається спортом, то йому не потрібні салони краси. От подивіться на Литвина — таке враження, що півбюджету країни йде на його зачіску! І це точно бюджетні гроші, — голосно обурюється. — Бо коли він не потрапив у парламент, то з"являвся у телепрограмах розпатланий.

Коли судді вже обирають переможницю, до салону заходить 33-річний Дядя Жора (псевдонім Вадима Мічковського) із українського "Камеді клабу". Всідається у крісло навпроти дзеркала. Бере в руки фен, довго обдувається ним.

— Я любитель коротких зачісок, — трусить головою. — Не подобається, коли волосся в різні боки стирчить. У школі мав модний чуб — грифель, який спадав на око. Його треба було закидати наверх, щоб він потім знову на око падав.

— Ви могли б бути перукарем? — допитується у Мічковського білявий юнак.

— А що тут складного? Шо відрізав — то і єсть. А якщо не вийшло, кажеш, що це нова мода. Правда, я тільки жінок стриг би — чоловіки боляче б"ють, якщо щось не так.

За півтори години члени журі оцінюють учасниць. Усім вручають сертифікати "гламурних перукарів" і великі розчіски. Переможниця, співачка Наталя Волкова, отримує півметрового пластмасового гребеня.

Зараз ви читаєте новину «Троє лисих чоловіків визнали кращого перукаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути